Πιπερόπιτα 3
Μια νόστιμη και αφράτη πίτα με ιδιαίτερο άρωμα και χρώμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι απο την εκπομπή της Νίκης Μερκούρη.Δεν είναι ιδιαίτερα αλμυρή. Το σιμιγδάλι μπορεί να είναι και μισό μισό με χοντρό-ψιλό. Αν δεν θέλετε να βάλετε 5 αυγά μπορεί να γίνει και με 4 αυγά. Καλή σας όρεξη!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
-
2
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, προσθέτουμε 2 κ.σ. μαργαρίνη και μόλις γίνει η κρέμα κατεβάζουμε απ'τη φωτιά.
-
3
Ρίχνουμε μέσα τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις (προσοχή στο ανακάτεμα-να μην ψηθούν τα αυγά).
-
4
Προσθέτουμε τα τυριά αφού τα έχουμε θρυμματίσει με το χέρι.
-
5
Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τις πιπεριές, τριμμένες στον τρίφτη ή πολύ ψιλοκομμένες (ό,τι προτιμάτε).
-
6
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα τρία πρώτα φύλλα βουτυρώνοντάς τα διαδοχικά.
-
7
Απλώνουμε τη μισή γέμιση.
-
8
Στρώνουμε άλλα δύο φύλλα βουτυρωμένα και απλώνουμε και την υπόλοιπη γέμιση.
-
9
Σκεπάζουμε με τα τρία τελευταία βουτυρωμένα φύλλα.
-
10
Ψήνουμε για 1 ώρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Σχόλια (2)