κύρια φωτογραφία συνταγής Πιπερόπιτα Πελοποννησιακή
ms_dragonforce
ms_dragonforce @cook_8473421
,Ελλάδα

Υπάρχουν πολλές συνταγές και παραλλαγές αυτής της πίτας, ωστόσο αν θέλουμε να την απολαύσουμε χωρίς πολλές τύψεις, μπορούμε να δοκιμάσουμε την παρακάτω εκτέλεσή της...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

11 κομμάτια
  1. 400 γρ. φέτα τριμμένη (με χαμηλά λιπαρά)
  2. 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 2 κούπες γάλα
  4. 2 πιπεριές πράσινες
  5. 2 πιπεριές κόκκινες φλωρίνης
  6. αλάτι
  7. πάπρικα
  8. ελαιόλαδο για άλειμα των φύλλων

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στρώνετε ένα ταψί με τα μισά φύλλα κρούστας αφού τα λαδώσετε καλά.

  2. 2

    Παίρνετε τις πιπεριές, τις πλένετε καλά και τις κόβετε σε λεπτές λωρίδες και σε μικρά κομματάκια.

  3. 3

    Σε μπωλ ανακατεύετε την φέτα, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το γάλα, το αλεύρι, τις κομμένες πιπεριές και τα μπαχαρικά.

  4. 4

    Τοποθετείτε το μείγμα που μόλις ετοιμάσατε πάνω στα φύλλα που βρίσκονται στο ταψί και καλύπτετε με τα υπόλοιπα. Μαζεύετε τις ακρούλες της πίτας για να μην ξεχειλίσει το μείγμα.

  5. 5

    Ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

Nanna
Nanna @nanna
Μόλις τη δοκίμασα! Είναι πολύ καλή!! Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν με το φούρνο. Εκτιμώ ότι αναφέρεσαι σε φούρνο με αέρα. Εγώ το έφησα σε φουρνάκι με αντιστάσεις και κάλυψα με αλουμινόχαρτο γιατί το είδα να αρπάζει. Πάντως είναι νοστιμότατη!!

Από

ms_dragonforce
ms_dragonforce @cook_8473421
στις
,Ελλάδα