Πιπερόπιτα Πελοποννησιακή
Υπάρχουν πολλές συνταγές και παραλλαγές αυτής της πίτας, ωστόσο αν θέλουμε να την απολαύσουμε χωρίς πολλές τύψεις, μπορούμε να δοκιμάσουμε την παρακάτω εκτέλεσή της...
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
400 γρ. φέτα τριμμένη (με χαμηλά λιπαρά)
-
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κούπες γάλα
-
2 πιπεριές πράσινες
-
2 πιπεριές κόκκινες φλωρίνης
-
3 αυγά
-
αλάτι
-
πάπρικα
-
ελαιόλαδο για άλειμα των φύλλων
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στρώνετε ένα ταψί με τα μισά φύλλα κρούστας αφού τα λαδώσετε καλά.
-
2
Παίρνετε τις πιπεριές, τις πλένετε καλά και τις κόβετε σε λεπτές λωρίδες και σε μικρά κομματάκια.
-
3
Σε μπωλ ανακατεύετε την φέτα, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το γάλα, το αλεύρι, τις κομμένες πιπεριές και τα μπαχαρικά.
-
4
Τοποθετείτε το μείγμα που μόλις ετοιμάσατε πάνω στα φύλλα που βρίσκονται στο ταψί και καλύπτετε με τα υπόλοιπα. Μαζεύετε τις ακρούλες της πίτας για να μην ξεχειλίσει το μείγμα.
-
5
Ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)