Πιπερόπιτα σπέσιαλ (με πιπεριές Φλωρίνης)
Είναι τυρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης! Θυμίζει και πίτσα. Τέλεια γεύση, πρωτότυπη εμφάνιση και ιδανική για τραπέζι! Η αρχική συνταγή είναι της Αργυρώς, αλλά την απλοποίησα λίγο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Θα την ευχαριστηθείτε, γιατί ξεφεύγει από την καθιερωμένη τυρόπιτα και είναι τόσο νόστιμη, όσο η πίτσα!Ιδανική για τραπέζι, την ετοιμάζω από την προηγούμενη μέρα και τη μέρα της γιορτής έχω μόνο να την ψήσω!
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
-
1 κιλό πιπεριές φλωρίνης
-
3 ξερά κρεμμύδια
-
3 αυγά
-
500 γρ. τυρί φέτα
-
250 γρ. μαλακό λευκό τυρί (π.χ. κατίκι)
-
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
-
αλάτι, πιπέρι
-
πάπρικα
-
λίγο λάδι για σωτάρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τη γέμισηΣωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τα κρεμμύδια κομμένα λεπτά για 5 λεπτά να μαλακώσουν και προσθέτουμε τις πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες. Προσθέτουμε αλάτι (λίγο), πιπέρι και πάπρικα και τα σωτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα, ίσα να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Δε χρειάζεται να ψηθούν εντελώς, θα μαλακώσουν κι άλλο στο φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει (οπωσδήποτε!) και προσθέτουμε τα τυριά και τα αυγά και ανακατεύουμε.
-
2
Λαδώνω ένα ταψί και στρώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Από πάνω απλώνω τις 2κσ σιμιγδάλι (για να ρουφήξει τα υγρά και να γίνει τραγανό το φύλλο!)
-
3
Απλώνω στο φύλλο τη γέμιση.
-
4
Σκεπάζω με το άλλο φύλλο, κλείνω καλά γύρω γύρω και απλώνω από πάνω λίγο λάδάκι και λίγο μαύρο σουσάμι για ομορφιά!
-
5
Ψήνω για 1 ώρα (εγώ προτιμώ αέρα με κάτω αντίσταση για να ψηθεί καλά από κάτω).
-
6
Σερβίρεται ιδανικά χλιαρό, για να κόβονται ωραία τα κομμάτια (αν αντέξετε να περιμένετε από τη μυρωδιά!).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)