Πιπερόπιτα χωρίς φύλλο
Πολύ εύκολη συνταγή και πεντανόστιμη!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε 2 κόκκινες και 2 κίτρινες πιπεριές ή να βάλουμε και από τα 3 χρώματα (1 πράσινη, 1 κίτρινη και 2 κόκκινες πιπεριές).
Υλικά
-
200 γρ. γιαούρτι πλήρες λιπαρών χωρίς την πέτσα
-
200 γρ. τυρί φέτα
-
200 ml σπορέλαιο (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)
-
3 αυγά
-
2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
-
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
-
λίγο αλάτι
-
προαιρετικά λίγη ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε καλά.
-
2
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τις πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια, τη φέτα και ανακατεύουμε.
-
3
Αν η ζύμη γίνει σφιχτή, προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό.
-
4
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου στον αέρα ή στους 180 στις αντιστάσεις για 45-50 λεπτά.
Σχόλια (30)