κύρια φωτογραφία συνταγής Πιπερόπιτα
ΜΟΥΤΑ
ΜΟΥΤΑ @cook_8451417
,ελλάδα

Μια πίτα που θα λατρέψετε, μια καταπληκτική γεύση που όταν την πρωτοδοκίμασα δεν πίστευα ότι τα υλικά της θα έδεναν τόσο πολύ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την πίτα αυτη την έφαγα πρώτη φορά από την γιαγια μου. Ουσιαστικά ειναι μια παραλαγη της τυροπιτας. Εγώ την φτιάχνω σε τραπέζια που κάνω κατα καιρους και ειναι πολύ εντυπωσιακή γιατι γεμίζει με χρώμα το τραπέζι. Οποιος θέλει μπορει να προσθέσει και ζαμπον κομμένο σε κύβους και γίνεται ακόμα πιο νόστιμο και λίγο παραπάνω πικάντικο. Αν όμως βάλετε ζαμπον θα ήταν προτιμότερο να μην είναι πολύ αλμυρή η φέτα που θα βάλετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 2 πιπεριές κόκκινες
  2. 2 πιπεριες πορτοκαλί
  3. 1 πιπερια πράσινη
  4. 1/4 κιλου φέτα σκληρή
  5. 2 φύλλα σφολιάτας
  6. αλάτι, πιπέρι
  7. λίγο δυόσμο
  8. λίγο φρυγανιά ή αλεύρι αν χρειαστεί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και κόβουμε σε τετραγωνάκια τις πιπεριες.

  2. 2

    Τις σωτάρουμε για 5-10΄και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

  3. 3

    Σε ένα μπώλ ρίχνουμε τα αυγά τα χτυπάμε και μετά κάνουμε κομμάτια την φέτα και την ρίχουμε μέσα.

  4. 4

    Προσθέτουμε το γάλα και το αλατοπίπερο. Αφού ανακατέψουμε το μίγμα μας ρίχνουμε και τις πιπεριες μέσα.

  5. 5

    Στρώνουμε το φύλλο σε ένα μέτριο τετράγωνο ταψί και ριχνουμε απο πάνω το μίγμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.

  6. 6

    Αν η γέμιση μας ειναι πολύ αραιη μπορουμε να ρίξουμε και λίγη φρυγανια ή λίγο αλευρι για τραβήξει τα υγρα. Οχι όμως πάρα πολύ γιατι αλλοιώνει την γευση.

  7. 7

    Ψηνουμε για 45΄στους 185 βαθμους. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ...

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
ζαμπόν δεν έβαλα.βγήκε τέλεια.το άψογο ορεκτικό που έψαχνα για σήμερα.ελπίζω να είναι και κρύα εξίσου καλή

Από

ΜΟΥΤΑ
ΜΟΥΤΑ @cook_8451417
στις
,ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα