Πιροσκί εύκολα
Πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή που την έμαθα στη σχολή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα πιροσκί γυρίζουν μόνα τους στο τηγάνι. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε διάφορες παραλλαγές με τη γέμιση, πχ μπορείτε να βάλετε μπεσαμέλ μανιταριών.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελαδινό
-
1 αυγό
-
500-700 γρ αλεύρι μαλακό
-
1 κουταλάκι του γλυκού μπεϊκιν
-
λίγο αλάτι
-
λίγη σόδα
-
Για τη γέμιση
-
2 πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες
-
1 κρεμμύδι μέτριο
-
αλατοπίπερο
-
ρίγανη
-
λίγο βούτυρο (κατά προτίμηση φρέσκο)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι και τα δουλεύουμε με το χέρι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι σε δύο παρτίδες. Ζυμώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
-
2
Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο στο βούτυρο. Μόλις παρει χρώμα προσθέτουμε τις πατάτες που τις έχουμε τρίψει χοντρές στο ρεντέ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι κ ρίγανη και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
-
3
Πλάθουμε το ζυμάρι μας σε ρολό και κόβουμε κομμάτια τα οποία ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τα κλεινουμε προσεκτικά.
-
4
Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι.
-
5
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Σχόλια (5)