κύρια φωτογραφία συνταγής Πιροσκί μπεμπέ το καταπληκτικό
ΜΑΡΑΤΑ
ΜΑΡΑΤΑ @Maratascook
ΙΛΙΟΝ,ΕΛΛΑΔΑ

Καλός μεζές, και οχι μόνο, για παιδικά πάρτι και κάθε είδους τραπέζωμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο τηγάνισμα φροντίζετε να έχουν αρκετό χώρο γιατί θα φουσκώσουν κι άλλο. Καθώς θα τηγανίζονται θα γυρίζουν μόνα τους και απο την άλλη πλευρά. Φυσικά για γέμιση μπορείτε να βάλετε και άλλα υλικά όπως πατάτα, κιμά, φέτα, ψητά κρεμμύδια και οτι άλλο τραβάει η όρεξη σας!Καλή επιτυχία και καλοφάγωτα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 Minutes
50 περίπου κομμάτια
  1. 1 κιλό αλεύρι
  2. 2 φακελάκια μαγιά
  3. 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  4. 1/2 λίτρο γάλα
  5. 1 κ.γ. αλάτι
  6. 1 κ.γ. ζάχαρη
  7. 50 περίπου λουκανικάκια κοκτέιλ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι με την μαγιά και το ελαιόλαδο,το αλάτι,τη ζάχαρη,τα αυγά και το γάλα χλιαρό και αρχίζετε να τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή και ελαστική ζύμη.

  2. 2

    Τη βάζετε σε στεγνό μέρος, την σκεπάζετε και την αφήνετε μια ώρα να φουσκώσει.

  3. 3

    Παίρνετε απο την φουσκωμένη ζύμη μικρά κομματάκια σαν καρύδια και τα απλώνετε στις χούφτες σας σαν πιτούλες.

  4. 4

    Μέσα στις πιτούλες βάζετε λουκανικάκια, τους δίνετε το σχήμα που θέλετε και κλείνετε βρέχοντας τις ακρούλες της ζύμης με λίγο νεράκι.

  5. 5

    Αφού τα έχετε πλάσει γεμίζετε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά αρχίζετε το τηγάνισμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (31)

Από

ΜΑΡΑΤΑ
ΜΑΡΑΤΑ @Maratascook
στις
ΙΛΙΟΝ,ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι ξερόλα!!!Θέλω να μαθαίνω τα πάντα!!!Μου αρέσει πολύ να μαγειρέυω γιατί μετά θα φάω και θα φάνε και άλλοι και θα μου πουν καλά λόγια!!!Είμαι και λίίίίίγο ψώνιο!!! (Ήμουν) 32 και έχω πια τρία παιδιά... έφτασα 47 και μυαλό δεν έβαλα 😋 και κοντεύουν τα παιδιά μου να γίνουν 30 😝😝😝😝
Δες περισσότερα