κύρια φωτογραφία συνταγής Πιροσκί ζαμπόν - τυρί
Letta
Letta @cook_8459431

Είναι πιροσκί με ζαμπόν και τυρί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσο πιο πολύ ζυμώνεις τη ζύμη τόσο πιο καλή θα γίνει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 με 30 πιροσκί
  1. 1 δόση ζύμη για πιροσκί
  2. για τη γέμιση
  3. 250 γρ. τυρί Ρεγγάτο τριμμένο
  4. 3 φέτες ζαμπόν μπούτι χωρίς νεύρα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάξτε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες και ζυμώστε τη καλά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.

  2. 2

    Σε ένα μπολ βάλτε το τυρί και με ένα ψαλίδι κουζίνας ψιλοκόψτε το ζαμπόν σαν κλοστούλες. Μετά προσθέστε τόση κρέμα γάλακτος όση χρειάζετε για να γίνει ένα σφηχτό μίγμα, δηλ. να κολήσουν το τυρί με το ζαμπόν.

  3. 3

    Μετά πάρτε μικρά μπαλάκια ζύμης και πατήστε τα με τη παλάμη σας να γίνουν ένα λεπτό στρόγγυλο φιλαράκι και γεμίστε το με 1 κουταλιά της σούπας γέμιση, κλείστε το βάζοντας λίγο νερό για να κολήσουν καλά.

  4. 4

    Μετά τηγανίστε τα σε μπόλικο καυτό λάδι και βγάλτε τα σε αποροφητικό χαρτί. Σερβίρετέ τα αμέσως.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

maraki88panor
maraki88panor @cook_8473266
το έχετε ξεφτιλίσει το θέμα με τα πιροσκία(έτσι είναι κανονικά) λόγω ποντιακής καταγωγής ξέρω πολύ καλά πως γίνονται...\nΜε τυρί ή πατάτα ή το πολύ πολύ με κιμά...\nΟύτε με λουκάνικα ούτε με ζαμπόν και κρέμες γάλακτος όπως είδα....\nΦτάνει από ένα σημείο και μετά μην το ξεφτιλίζετε άλλο...\nΕυχαριστώ....

Από

Letta
Letta @cook_8459431
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα