Πιροσκί ζαμπόν - τυρί
Είναι πιροσκί με ζαμπόν και τυρί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσο πιο πολύ ζυμώνεις τη ζύμη τόσο πιο καλή θα γίνει.
Υλικά
-
1 δόση ζύμη για πιροσκί
-
για τη γέμιση
-
250 γρ. τυρί Ρεγγάτο τριμμένο
-
3 φέτες ζαμπόν μπούτι χωρίς νεύρα
-
λίγη κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάξτε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες και ζυμώστε τη καλά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
-
2
Σε ένα μπολ βάλτε το τυρί και με ένα ψαλίδι κουζίνας ψιλοκόψτε το ζαμπόν σαν κλοστούλες. Μετά προσθέστε τόση κρέμα γάλακτος όση χρειάζετε για να γίνει ένα σφηχτό μίγμα, δηλ. να κολήσουν το τυρί με το ζαμπόν.
-
3
Μετά πάρτε μικρά μπαλάκια ζύμης και πατήστε τα με τη παλάμη σας να γίνουν ένα λεπτό στρόγγυλο φιλαράκι και γεμίστε το με 1 κουταλιά της σούπας γέμιση, κλείστε το βάζοντας λίγο νερό για να κολήσουν καλά.
-
4
Μετά τηγανίστε τα σε μπόλικο καυτό λάδι και βγάλτε τα σε αποροφητικό χαρτί. Σερβίρετέ τα αμέσως.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)