κύρια φωτογραφία συνταγής Πισία

Πισία

9 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1.  2 κούπες γάλα
  2.  1 κυβάκι μπυρομαγιά
  3.  1 μικρό φλιτζάνι του καφέ ξίδι
  4.  1 κουτάλα ελαιόλαδο
  5.  6 αυγά
  6.  λίγο αλάτι
  7.  λίγο μέλι
  8.  αλεύρι (όσο πάρει)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Παράλληλα χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το ανακατεύουμε με τα αυγά.

  2. 2

    Προσθέτουμε αλάτι, ξίδι και λάδι. Ακόμη, βάζουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά, όσο χρειάζεται για να γίνει ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι. Ζυμώνουμε με υπομονή και δύναμη. Σκεπάζουμε το ζυμάρι για 15 λεπτά και το περιμένουμε να ξεκουραστεί. Το ξίδι βοηθάει τα πισία να 'ναι τραγανά και νόστιμα.

  3. 3

    Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι, να καίει. Λαδώνουμε το τραπέζι και κόβουμε μικρά μπαλάκια από το ζυμάρι. Τα ανοίγουμε με το χέρι σε μικρά πιτάκια και τα τηγανίζουμε.

  4. 4

    Σερβίρουμε τα πισία. Όποιος θέλει μπορεί να βάλει μέλι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ
ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ @cook_197419652006
στις