Πισσίες
Πιττούλες με σιρόπι, ένα κυπριακό γλυκό.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
3 φλ. αλεύρι χωριάτικο
-
1 φλ. αλεύρι φαρίνα
-
λίγο αλάτι
-
1 φλ. του καφέ λάδι
-
1 φλ. νερό χλιαρό
-
Για το σιρόπι
-
3 φλ. ζάχαρη
-
1 1/2 φλ. νερό
-
1 ξυλάκι κανέλλα
-
3 γαρύφαλλα
-
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
3 κ.σ. ανθόνερο
-
λάδι για το τηγάνισμα
-
1 φλ. βούτυρο λιωμένο για να αλείψουμε το φύλλο
-
1 φλ. αμύγδαλα αλεσμένα για να τις πασπαλίσουμε στο τέλος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι - εκτός απο το ανθόνερο - για 5 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ανθόνερο.
-
2
Βάζουμε σε μπωλ τα 2 είδη αλευριού και το αλάτι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να ενωθεί με το αλεύρι.
-
3
Ρίχνουμε το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 20 λεπτά.
-
4
Κόβουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια και με ένα πλάστη ανοίγουμε ορθογώνιο φύλλο. Αλείφουμε με βούτυρο και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε ομοιόμορφα κομμάτια 22 εκ. και πατάμε με το χέρι μας να γίνουν μικρές πιτούλες. Συνεχίζουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη.
-
5
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και τις βουτάμε στο κρύο σιρόπι για 3 λεπτά. Τέλος τις πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια