Πίτα για σουβλάκι - Ελληνική
Απλά τέλεια!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της κ. Βέφας Αλεξιάδου. Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2 κ.γλ. ξερή μαγιά
-
1 κ.γλ. ζάχαρη
-
1 1/3-1 1/2 κούπας χλιαρό νερό
-
500 γρ. αλεύρι δυνατό
-
1 κ.γλ. αλάτι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και 1/2 κούπα από το νερό και την αφήνουμε 5' να σταθεί και να φουσκώσει.
-
2
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνουμε στο κέντρο ένα άνοιγμα και ρίχνουμε τη φουσκωμένη μαγιά, το λάδι και άλλη 1/2 κούπα από το υπόλοιπο νερό.
-
3
Ζυμώνουμε, προσθέτοντας όσο από το υπόλοιπο νερό χρειαστεί ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.
-
4
Βάζουμε τη ζύμη σε καλά λαδωμένο μπολ και την γυρίζουμε να λαδωθεί καλά από όλες τις πλευρές. Καλύπτουμε με μεβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 1/2 ώρα ή ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
-
5
Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και πλάθουμε στρογγυλές πίτες με διάμετρο 15 εκ. και πάχος 1 εκ. Τις αλείφουμε καλά με λάδι και τις αφήνουμε να φουσκώσουν.
-
6
Με ένα πιρούνι πατάμε τις πίτες κάνοντας κάθετες πιρουνιές σε σειρές.
-
7
Ψήνουμε στους 230οC για 5'-7', να φουσκώσουν, χωρίς να καλοψηθούν. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και όταν κρυώσουν τις βάζουμε στην κατάψυξη σε πλαστικά σακουλάκια για να τις χρησιμοποιήσουμε όταν τις χρειαστούμε.
-
8
Τις ξεπαγώνουμε, τις αλείφουμε με λάδι και από τις δύο πλευρές, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη και τις ψήνουμε στο τηγάνι ή στα κάρβουνα.
Σχόλια (97)