Πίτα για σουβλάκι - Ελληνική

Μαγειρεύτηκε 30 φορές
lenale
lenale @cook_8459878
Θεσσαλονίκη

Απλά τέλεια!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της κ. Βέφας Αλεξιάδου. Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 Minutes
8 πίτες
  1. 2 κ.γλ. ξερή μαγιά
  2. 1 κ.γλ. ζάχαρη
  3. 1 1/3-1 1/2 κούπας χλιαρό νερό
  4. 500 γρ. αλεύρι δυνατό
  5. 1 κ.γλ. αλάτι
  6. 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και 1/2 κούπα από το νερό και την αφήνουμε 5' να σταθεί και να φουσκώσει.

  2. 2

    Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνουμε στο κέντρο ένα άνοιγμα και ρίχνουμε τη φουσκωμένη μαγιά, το λάδι και άλλη 1/2 κούπα από το υπόλοιπο νερό.

  3. 3

    Ζυμώνουμε, προσθέτοντας όσο από το υπόλοιπο νερό χρειαστεί ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.

  4. 4

    Βάζουμε τη ζύμη σε καλά λαδωμένο μπολ και την γυρίζουμε να λαδωθεί καλά από όλες τις πλευρές. Καλύπτουμε με μεβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 1/2 ώρα ή ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.

  5. 5

    Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και πλάθουμε στρογγυλές πίτες με διάμετρο 15 εκ. και πάχος 1 εκ. Τις αλείφουμε καλά με λάδι και τις αφήνουμε να φουσκώσουν.

  6. 6

    Με ένα πιρούνι πατάμε τις πίτες κάνοντας κάθετες πιρουνιές σε σειρές.

  7. 7

    Ψήνουμε στους 230οC για 5'-7', να φουσκώσουν, χωρίς να καλοψηθούν. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και όταν κρυώσουν τις βάζουμε στην κατάψυξη σε πλαστικά σακουλάκια για να τις χρησιμοποιήσουμε όταν τις χρειαστούμε.

  8. 8

    Τις ξεπαγώνουμε, τις αλείφουμε με λάδι και από τις δύο πλευρές, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη και τις ψήνουμε στο τηγάνι ή στα κάρβουνα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (30)

Σχόλια (97)

vasous haz
vasous haz @1adiaforos33
Σε ένα σημείο είπατε ρίχνουμε τόσο νερό για να γίνει μια ευπλαστη ζύμη. Υπάρχει περίπτωση να μην χρησιμοποιήσουμε όλο το νερό της συνταγής; αρχάρια εδώ

Από

lenale
lenale @cook_8459878
στις
Θεσσαλονίκη