Πίτα με αμπελόφυλλα, γιαούρτι και μυρωδικά

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό, τρώγεται πολύ ευχάριστα κρύα ή ζεστή από τη Μυρσίνη Λαμπράκη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να προσθέσουμε και αλλαντικά που μας αρέσουν για περισσότερη γεύση. Εφτιαξα την πίτα σε φόρμα του κέικ για πιο ωραία εμφάνιση. Η συνταγή εδώ

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 25-30 φρέσκα αμπελόφυλλα ή σε άλμη
  2. 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  3. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  4. 2/3 φλ. ψιλοκομμένο άνηθο
  5. 2/3 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  6. 1/2 κουτ. γλ. πιπέρι
  7. 1 κ. γλ. αλάτι
  8. 2/3 φλιτζανιού καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι ψιλό
  9. 1/4 φλιτζανιού λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το καλαμποκάλευρο ή το σιμιγδάλι.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το δυόσμο, το πιπέρι, το αλάτι, ανακατεύουμε πολύ καλά.

  3. 3

    Αλείφουμε καλά με λάδι ένα πυρέξ περίπου 22 Χ 23 εκ. και απλώνουμε στον πάτο και τα τοιχώματα τα μισά αμπελόφυλλα.

  4. 4

    Αλείφουμε πολύ καλά με λάδι τα αμπελόφυλλα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του γιαουρτιού.

  5. 5

    Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα και τα αλείφουμε με αρκετό λάδι.

  6. 6

    Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 45-50 λεπτά περίπου.

  7. 7

    Τρυπάμε με μαχαίρι στο κέντρο, αν βγαίνει το μαχαίρι καθαρό, η πίτα μας είναι έτοιμη.

  8. 8

    Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και την κόβουμε.

Σχόλια (4)

july88
july88 @cook_8468542
Ενδιαφέρον πολύ φαίνεται Βασιλική μου!!! Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο...και για πες μέσα βγαίνει ψωμένιο?Δε μπορώ να διακρίνω καθαρά από τις photo

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα