Πίτα με αμπελόφυλλα, γιαούρτι και μυρωδικά
Ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό, τρώγεται πολύ ευχάριστα κρύα ή ζεστή από τη Μυρσίνη Λαμπράκη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε και αλλαντικά που μας αρέσουν για περισσότερη γεύση. Εφτιαξα την πίτα σε φόρμα του κέικ για πιο ωραία εμφάνιση. Η συνταγή εδώ
Υλικά
-
25-30 φρέσκα αμπελόφυλλα ή σε άλμη
-
750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
2/3 φλ. ψιλοκομμένο άνηθο
-
2/3 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο
-
1/2 κουτ. γλ. πιπέρι
-
1 κ. γλ. αλάτι
-
2/3 φλιτζανιού καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι ψιλό
-
1/4 φλιτζανιού λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το καλαμποκάλευρο ή το σιμιγδάλι.
-
2
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το δυόσμο, το πιπέρι, το αλάτι, ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
3
Αλείφουμε καλά με λάδι ένα πυρέξ περίπου 22 Χ 23 εκ. και απλώνουμε στον πάτο και τα τοιχώματα τα μισά αμπελόφυλλα.
-
4
Αλείφουμε πολύ καλά με λάδι τα αμπελόφυλλα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του γιαουρτιού.
-
5
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα και τα αλείφουμε με αρκετό λάδι.
-
6
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 45-50 λεπτά περίπου.
-
7
Τρυπάμε με μαχαίρι στο κέντρο, αν βγαίνει το μαχαίρι καθαρό, η πίτα μας είναι έτοιμη.
-
8
Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και την κόβουμε.
Σχόλια (4)