pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Μια πίτα από τις αγαπημένες μας! Σας δίνω την συνταγή με πολύ αγάπη... Είναι συνταγή της γιαγιάς μου και στην ουσία είναι σπανακόπιτα με κόθρα γύρω γύρω και στην μέση χόρτα!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
1 μαύρο ταψί του φούρνου
  1.  6 φύλλα χωριάτικα (τα 4 τα στρώνω από κάτω και τα 2 από πάνω) (δεν θέλουμε τα φύλλα μας να είναι χοντρά)
  2. ελαιόλαδο μπόλικο για το ταψί
  3. Για την γέμιση
  4. 1/2 κιλό σπανάκι
  5. 1/2 κιλό σέσκουλα
  6. 1/2 λάπατα
  7. 4 κ.σ αλέυρι
  8. αλάτι
  9. 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια (τριμμένα στον τρίφτη)
  10. 2 πράσα (ψιλόκομμενα)
  11. μπόλικη φέτα (χοντροσπασμένα)
  12. 0.5 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβω τα χόρτα με το μαχαίρι (όχι χοντρά).

  2. 2

    Τα πλένω και τα στίβω με το χέρι πολύ καλά (για να μην εχουν νερά).

  3. 3

    Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το πράσο, τα ανακατεύω με τα χόρτα μου και ρίχνω το μισό κρασόπότηρο λάδι, το αλεύρι, το αλάτι και λίγη από τη φέτα μας.

  4. 4

    Τα παίρνω και τα τρίβω με τα χέρια μου να ενωθούν καλά.

  5. 5

    Τώρα στρώνω τα φύλλα μου.

  6. 6

    Αρχικά λάδώνω πολύ καλά το ταψί μου (με το χέρι μου).

  7. 7

    Ρίχνω στο ταψί το 1ο φύλλο, το οποίο και θα πρέπει να προεξέχει από το ταψί (για να γίνει ο κόθρος της πίτας στα πλαινά). Με το χέρι μου, ραντίζω όλο το φύλλο και τα πλαινά που προεξέχουν, με το λάδι.

  8. 8

    Μετά στρώνω και το 2ο φύλλο, το ξανα-ραντίζω όλο με λάδι και τώρα λίγη από την τριμμένη φέτα μας (και στα κόθρα), και διασκορπώ αραιά αραιά, μερικά από τα χόρτα μας στα πλαινά των φύλλων που προεξέχουν(για να έχουν μεσα, μαζί με το τυρί και ελάχιστα χόρτα τα κόθρα).

  9. 9

    Τώρα στρώνω το 3ο φύλλο, το ραντίζω όλο και αυτό με λάδι και στρώνω το 4ο φύλλο, το οποίο ραντίζω όλο με λάδι αλλά και με φέτα (τα πλαινά των φύλλων μην ξεχνάτε!!!!)

  10. 10

    Τώρα στρώνω τα χόρτα μου από πάνω και τα ισιώνω καλά με το χέρι μου να πάνε παντού.

  11. 11

    Στρώνω τώρα το 5ο φύλλο από πάνω. Το ραντίζω με το λάδι όλα, πολύ καλά.

  12. 12

    Στρώνω τώρα το 6ο φύλλο της πίτα μας (το οποίο ειναι και το τελευταίο). Το ραντίζω όλο πολύ καλά με λάδι και βάζω και τριμμένη φέτα (τα πλαινά δεν ξεχνάμε)

  13. 13

    Σχηματίζω τα κόθρα μου τώρα. Πιάνω με το χερι μου και στρίβω απαλά - απαλά τα πλαινά των φύλλων μας που προεξέχουν από το ταψί μας και τα γυρίζω με απαλές κινήσεις προς τα μεσα.. Έτσι σχηματίζονται τα κόθρα!!

  14. 14

    Ραντίζω καλά όλη την πίτα μου με το λάδι και με λίγο νεράκι, για να πάρει χρώμα ομοιόμορφο (εγώ παίρνω για καλύτερα, αυτό που μένει κάτω - κάτω στο μπολ που είχα τα χόρτα)

  15. 15

    Ψήνω 180 - 200 αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου. Θα την δείτε την πιτούλα σας, θα έχει πάρει χρωμα καλό.

Αντιδράσεις

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα