Πίτα με λουκάνικα του Άκη
Μία εξαιρετικά νοστιμη ανοιχτή πίτα ή τάρτα του Ακη Πετρετζικη, για τραπέζι, μπουφέ ή όποια στιγμή εσεις προτιμάτε!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε να μας βγει πιο πλούσιο σε πάχος, χρησιμοποιούμε τη γέμιση σε ένα φύλλο (εγώ έτσι κάνω). Επίσης, στο γκούντα βάζω και λίγο ρεγγάτο ή κάποιο άλλο πικάντικο ή αλμυρό κίτρινο τυρί. Λουκάνικα βάζω χωριάτικα με πράσο σε συσκευασία των 4άρων μικρών ή 2 μεγάλων κομμένα σε μικρά κομμάτια. Ευχαριστούμε την amande για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 συσκευασία 2 φύλλων κουρού
-
1/3 φλ. ελαιόλαδο για τη γέμιση και λίγο επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων
-
500 γρ. μανιτάρια σε φέτες (καλύτερα φρέσκα)
-
2 πράσα ψιλοκομμένα
-
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
300 γρ. τριμμένο γκούντα
-
200 γρ. κατίκι
-
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
-
1 συσκευασία λουκάνικα
-
λίγο αλάτι
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρουμε σε λίγο λάδι σε πολύ δυνατή φωτιά τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα.
-
2
Τα αφαιρούμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
-
3
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα πράσα και τα λουκάνικα σε φέτες ή μικρά κομματάκια.
-
4
Όταν είναι έτοιμα τα ενώνουμε με τα μανιτάρια.
-
5
Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
-
6
Προσθέτουμε στα αυγά τα τυριά.
-
7
Βάζουμε τις ζύμες σε λαδωμένα 2 ταψάκια ή πυρεξ τόσο μικρά τόσο όσο να γυρνάνε λίγο οι άκρες για να κάνουμε ένα τοίχωμα. Μοιράζουμε τα μανιτάρια, τα λουκάνικα και τα πράσα στα 2 ταψάκια.
-
8
Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα με τα αυγά και τα τυριά.
-
9
Αν η ζύμη περισσεύει γύρω γύρω δεν την κόβουμε την διπλώνουμε προς τα μέσα σαν φακελάκι. Αλάτι και πιπέρι βάζουμε κατά βούληση σε όλα τα βήματα.
-
10
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις 180 βαθμούς για 50 λεπτά
-
11
Μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σχόλια