Πίτα με μπεσαμέλ, φέτα και ζαμπόν
Τη συνταγή μου την έκανε η μανούλα μου απο μικρό παιδάκι! Μοσχοβόλαγε όλη η γειτονιά! Όταν λοιπόν έβγαινε από τον φούρνο, αφήναμε την μπάλα και πηγαίναμε όλα τα παιδάκια για φαγητό! Την βρήκα ξεφυλίζοντας τις συνταγές της και σας την προσφέρω με αγάπη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ την μπεσαμέλ την κάνω ως εξήςβάζω όλα τα υλικά από την αρχή και ανακατεύω μέχρι να πήξει4 φλ. τσ. γάλα, 8 κ.σ αλεύρι, 3 κ.σ βούτυρο, αλάτι. Σε μια κατσαρόλα βάζω γάλα και προσθέτω αλεύρι. Το ανακατεύω καλά να μην έχει σβώλους και το ανακατεύω μέχρι να πήξει. Την κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω αλάτι και βούτυρο. Μετά ρίχνω σιγά - σιγά τα αυγά (χτυπημένα, βάζς 2 αυγά) και μοσχοκάρυδο!Όταν κάνω μακαρόνια που δεν τα βάζω φούρνο και ρίχνω μπεσαμέλ δεν βάζω αυγά.
Υλικά
-
1/2 κιλ. φύλλα κρούστας
-
μπόλικη τρμμένη φέτα
-
2 κούπες μπεσαμέλ
-
2 αυγά
-
πιπέρι, αλάτι,(λίγο)
-
ζαμπόν (κομμένο σε κύβους)
-
3/4 κούπα μαργαρίνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κάνω τη μπεσαμέλ και μέσα ρίχνω τα αυγά, ανακατεύοντας καλά.
-
2
Προσθέτω το ζαμπόν, τη φέτα, το πιπέρι και λίγο αλάτι
-
3
Βουτυρώνω το ταψί, στρώνω τα μισά φύλλα από κάτω (βουτυρόνωντάς τα)
-
4
Βάζω τη γέμιση και στρώνω από πάνω και τα άλλα μισά (βουτυρόνωντάς τα).
-
5
Χαράζω ελαφρώς τη πίτα, αλείφω με γάλα ή νεράκι κατά τη διάρκεια του ψησίματος!
-
6
Ψήνω στους 200 μέχρι να ψηθεί
Σχόλια (12)