Pita pocket burger με λαχανικά & μπιφτέκι ρεβυθιού

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4
  1. Υλικά για το μπέργκερ
  2. 4 pita pocket
  3. 4 μπιφτέκια ρεβιθιού
  4. 4 φέτες ντομάτας
  5. 4 φύλλα μαρουλιού
  6. 4 κουτ. σως από ταχίνι
  7. Υλικά για τα μπιφτέκια ρεβιθιών
  8. 1/2 κιλό ρεβίθια βρασμένα
  9. 2 σκελίδες σκόρδο
  10. 1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  11. 1 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  12. 4 κουτ. σούπας φρυγανιά
  13. 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  14. Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
  15. Λίγο αλεύρι για το άλειμμα
  16. Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  17. Dressing ταχίνι
  18. 1 κουτ. σούπας ταχίνι
  19. 2 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  20. 2 κουτ. σούπας Hellmann’s Light
  21. 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουλιάζουμε μια μέρα νωρίτερα τα ρεβίθια σε νερό

  2. 2

    Βράζουμε τα ρεβίθια καλά και τα πολτοποιούμε

  3. 3

    Προσθέτουμε τον πολτό ρεβιθιών με τα υπόλοιπα υλικά μέσα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε έως ότου δέσει και σφίξει η ζύμη

  4. 4

    Λαδώνουμε τα χέρια μας, φτιάχνουμε μπιφτέκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε

  5. 5

    Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί

  6. 6

    Καλό ανακάτεμα όλα τα υλικά

  7. 7

    Ανοίγουμε το pita pocket

  8. 8

    Αλείφουμε με το ντρέσινγκ από ταχίνι

  9. 9

    Τοποθετούμε μέσα τα μπιφτέκια

  10. 10

    Προσθέτουμε ντομάτα και το μαρούλι

  11. 11

    Σερβίρουμε

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Hellmanns
Hellmanns @cook_8501080
στις
,
Η μαγειρική στα καλύτερά της!
Δες περισσότερα