Pita pocket burger με λαχανικά & μπιφτέκι ρεβυθιού
Υλικά
-
Υλικά για το μπέργκερ
-
4 pita pocket
-
4 μπιφτέκια ρεβιθιού
-
4 φέτες ντομάτας
-
4 φύλλα μαρουλιού
-
4 κουτ. σως από ταχίνι
-
Υλικά για τα μπιφτέκια ρεβιθιών
-
1/2 κιλό ρεβίθια βρασμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
1 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
-
1 αυγό
-
4 κουτ. σούπας φρυγανιά
-
2 κουτ. σούπας αλεύρι
-
Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
-
Λίγο αλεύρι για το άλειμμα
-
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-
Dressing ταχίνι
-
1 κουτ. σούπας ταχίνι
-
2 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
-
2 κουτ. σούπας Hellmann’s Light
-
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζουμε μια μέρα νωρίτερα τα ρεβίθια σε νερό
-
2
Βράζουμε τα ρεβίθια καλά και τα πολτοποιούμε
-
3
Προσθέτουμε τον πολτό ρεβιθιών με τα υπόλοιπα υλικά μέσα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε έως ότου δέσει και σφίξει η ζύμη
-
4
Λαδώνουμε τα χέρια μας, φτιάχνουμε μπιφτέκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε
-
5
Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί
-
6
Καλό ανακάτεμα όλα τα υλικά
-
7
Ανοίγουμε το pita pocket
-
8
Αλείφουμε με το ντρέσινγκ από ταχίνι
-
9
Τοποθετούμε μέσα τα μπιφτέκια
-
10
Προσθέτουμε ντομάτα και το μαρούλι
-
11
Σερβίρουμε
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια