Olga 👩‍🍳
Olga 👩‍🍳 @cook_8486255

Τη συνταγή αυτή την βρήκα απο την δασκάλα του μικρού μου, την κα Ιωάννα που τους την έκανε στο σχολείο και από εκείνη την ημέρα την φτιάχνουμε πολύ συχνά στο σπίτι γιατι ο μικρός μου ξετρελάθηκε και θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε τη ζάχαρη, βγαίνουν και πάλι γευστικότατες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 2 κούπες αλεύρι
  2. 1/2 κουτ. γλ baking powder
  3. 1/2 κουτ. γλ. baking soda
  4. 1 κουταλιά σούπας λάδι
  5. 3 κουταλιά σούπας γιαούρτι
  6. 1 αυγό (το ασπράδι μόνο)
  7. 6 κουταλιές σούπας γάλα
  8. 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
  9. 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
  10. 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  11. Για την γαρνιτούρα
  12. 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  13. βούτυρο αλατισμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ενα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη και να την κάνουμε μπάλα. Την αλείφουμε με λίγο λάδι και την κόβουμε σε μικρά μπαλάκια.

  2. 2

    Στην συνέχεια την κάθε μπαλίτσα την ανοίγουμε με ένα μικρό πλάστη σε πιτούλα και την βάζουμε πάνω σε καυτο ταψί.

  3. 3

    Ψήνουμε 15-20' περίπου στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω, αλείφοντας τις στο ενδιάμεσο με το βούτυρο λιωμένο και ανακατεμένο με το σκόρδο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231
Θα ήθελα μια διευκρίνηση για τον τρόπο ψησίματος: Είναι καλύτερα να τα ψήσουμε με αντιστάσεις ή και με αέρα είναι ok; Κι επίσης τι θερμοκρασία να χρησιμοποιήσω; Ευχαριστώ!

Από

Olga 👩‍🍳
Olga 👩‍🍳 @cook_8486255
στις
Λάτρης του καλού, σπιτικού φαγητού! Μαμά του Νικόλα και μιας μπεμπούλας! Στη φωτο προφιλ μου ο Νικόλας 3 ετων τότε, ανοιγει ζυμη για ντονατς-ειναι ο μικρος chefουλης μου ♥️
Δες περισσότερα