Πιτάκια με ζύμη γιαουρτιού
Γιαουρτένια αφρατοπιτάκια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εναλλακτικά: Mπορούμε να βάλουμε διάφορα αλλαντικά, τυριά, σάλτσα ντομάτας, πιπεριά κ.ά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, ζυμώνουμε για 2'-3' και έπειτα στον πάγκο για 10', μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, χωρίς να κολλάει στα χέρια. Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος, ίσως χρειαστεί παραπάνω αλεύρι.
-
2
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20' και στη συνέχεια την ανοίγουμε με έναν πλάστη.
-
3
Κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους (μ' ένα ποτήρι 8 cm ή μια φόρμα για τυροπιτάκια), βάζουμε τα υλικά γέμισης, διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν (με τη φόρμα δεν χρειάζεται το τελευταίο στάδιο).
-
4
Τέλος, τοποθετούμε τα πιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με το αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20'-25'.
Σχόλια (2)