Πίτες ολικής για γύρο-σουβλάκι

Bαθμολογία: 5
       
 
3 ψήφοι
,

Περιγραφή

Γίνονται αφράτες και είναι πολύ νόστιμες, ειδικά αν συνδυαστούν με γύρο κοτόπουλο ή ακόμα και με υλικά νηστίσιμα έχουμε μία πιο light εκδοχή!

Πίτες ολικής για γύρο-σουβλάκι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ. αλεύρι ολικής (Πετρόμυλου)
  • 200 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη λευκή
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φακελάκι ξερή μαγιά
  • νερό χλιαρό όσο τραβήξει περίπου 1 κούπα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 120' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κοσκινίζουμε τ' αλεύρια και τα ρίχνουμε μέσα σε μπολ μαζί με τα αλάτι, ζάχαρη, μαγιά και ανακατεύουμε.
  2. Κάνουμε μία λακούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το λάδι και λίγο νερό.
  3. Ανακατεύουμε στην αρχή με πιρούνι και ρίχνουμε σιγά-σιγά νερό.
  4. Όταν δεν ανακατεύεται πλέον με το πιρούνι συνεχίζουμε με τα χέρια.
  5. Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  6. Μεταφέρουμε την ζύμη μας στον πάγκο και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά.
  7. Ύστερα βάζουμε την ζύμη μας σ' αλευρωμένο μπολ την σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο για μία ώρα.
  8. Αφού διπλασιαστεί, την ζυμώνουμε ξανά και φτιάχνουμε ένα ισόπαχο φραντζολάκι/σαλάμι.
  9. Κόβουμε φέτες και την κάθε μία σ΄αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε είτε με πλάστη είτε με τα χέρια μας σε στρογγυλή πιτούλα.
  10. Τις τοποθετούμε στο πάγκο, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για ακόμα 30 λεπτά να φουσκώσουν.
  11. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (αν η κουζίνα σας έχει ώς 9 στο 6-7).
  12. Τρυπάμε την κάθε πιτούλα σε διάφορα σημεία με πιρούνι και χωρίς λιπαρή ουσία ψήνουμε από κάθε πλευρά για 3-4 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε στην ζύμη στο στάδιο που την ξαναζυμώνουμε να προσθέσουμε ρίγανη, πάπρικα.
Ανάλογα με το πόσο μεγάλες πίτες φτιάξουμε με την δόση αυτή βγαίνουν 8-10.

Σχετικές συνταγές

    6 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 11-4-14  
    Πολύ ωραίες οι πιτούλες μόλις τις έφτιαξα και θα τις κάνω νηστίσιμες. Εγώ το αλεύρι το έβαλα όλο ολικής.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 20-5-14  
    Ευχαριστώ πολύ ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, χαίρομαι που σου άρεσαν. Πολύ καλή και η παραλλαγή σου, θα το δοκιμάσω κι εγώ.
    #
    Σχόλιο από FILIPPIA, 13-2-15  
    είναι πραγματικά πολύ ωραίες, το μόνο που θα ήθελα να πω είναι πως από το αλεύρι ολικης μου έμεινε πάρα πολύ ποσότητα στο κόσκινο.... το άλεσα και στο multi μηπως και περάσει από το κόσκινο αλλά τίποτα... τελικά το πέταξα ότι δεν μπορούσε να κοσκινιστεί.... σας γευση μας άρεσαν πάρα μα πάρα πολύ
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 1-3-15  
    FILIPPIA ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια και για το σχόλιο! Το ολικής θέλει αν το κοσκινίσουμε, ένα κόσκινο με πιο χοντρή σήτα γιατί ο φλοιός του σιταριού είναι λεπτοκομμένος (είναι η ποσότητα που σου έμεινε) που τον προσθέτουμε ως έχει στην συνταγή. Αλλά και χωρίς αυτό που κάποιοι το αφαιρούν, εκτελείται μία χαρά η συνταγή απλά την επόμενη χρησιμοποίησε το αν θές εγώ το βάζω. Καλά μαγειρέματα! :)
    #
    Σχόλιο από freddie, 4-3-16  
    Οι πίτες είναι εξαιρετικές και γίνονται και πολύ εύκολα! Και εγώ χρησιμοποίησα μόνο αλεύρι ολικής και μάλιστα συγκεκριμένα αλεύρι ζέας.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 16-7-17  
    Ευχαριστώ freddie για τα πηρουνάκια και χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή! Καταπληκτικό το αλεύρι Ζέας, όσες συνταγές έχω φτιάξει με αυτό, γίνονται πολύ πιο νόστιμες!

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 11-4-14  
    Πολύ ωραίες οι πιτούλες μόλις τις έφτιαξα και θα τις κάνω νηστίσιμες. Εγώ το αλεύρι το έβαλα όλο ολικής.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 20-5-14  
    Ευχαριστώ πολύ ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, χαίρομαι που σου άρεσαν. Πολύ καλή και η παραλλαγή σου, θα το δοκιμάσω κι εγώ.
    #
    Σχόλιο από FILIPPIA, 13-2-15  
    είναι πραγματικά πολύ ωραίες, το μόνο που θα ήθελα να πω είναι πως από το αλεύρι ολικης μου έμεινε πάρα πολύ ποσότητα στο κόσκινο.... το άλεσα και στο multi μηπως και περάσει από το κόσκινο αλλά τίποτα... τελικά το πέταξα ότι δεν μπορούσε να κοσκινιστεί.... σας γευση μας άρεσαν πάρα μα πάρα πολύ
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 1-3-15  
    FILIPPIA ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια και για το σχόλιο! Το ολικής θέλει αν το κοσκινίσουμε, ένα κόσκινο με πιο χοντρή σήτα γιατί ο φλοιός του σιταριού είναι λεπτοκομμένος (είναι η ποσότητα που σου έμεινε) που τον προσθέτουμε ως έχει στην συνταγή. Αλλά και χωρίς αυτό που κάποιοι το αφαιρούν, εκτελείται μία χαρά η συνταγή απλά την επόμενη χρησιμοποίησε το αν θές εγώ το βάζω. Καλά μαγειρέματα! :)
    #
    Σχόλιο από freddie, 4-3-16  
    Οι πίτες είναι εξαιρετικές και γίνονται και πολύ εύκολα! Και εγώ χρησιμοποίησα μόνο αλεύρι ολικής και μάλιστα συγκεκριμένα αλεύρι ζέας.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 16-7-17  
    Ευχαριστώ freddie για τα πηρουνάκια και χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή! Καταπληκτικό το αλεύρι Ζέας, όσες συνταγές έχω φτιάξει με αυτό, γίνονται πολύ πιο νόστιμες!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα συστατικά του ψωμιού
    Μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα είδη ψωμιού: ελιό...
    Ψωμί με προζύμι
    Τι καλύτερο από το σπιτικό προζυμένιο ψωμί; Εί...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    specials
    Ένα βιβλίο 75 αγαπημένων συνταγών, του/της theo_s
    ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της aily
    ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της FILIPPIA
    Συνταγές που θέλω να φτιάξω
    Ένα βιβλίο 497 αγαπημένων συνταγών, του/της natalitsa86
    exanimo
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της exanimo