Sofaki1234
Sofaki1234 @cook_8496600
Αθήνα,

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε επίσης να κάνετε διάφορες παραλλαγές στη γέμιση της πίτσας προσθέτοντας τα αγαπημένα σας υλικά!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12-15 Κομμάτια
  1. Για τη ζύμη
  2. 500 γραμμ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί)
  3. 350 ml χλιαρό νερό
  4. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  5. 1 πρέζα ζάχαρη
  6. 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  7. 1 1/2 κ.γλ. αλάτι
  8. Για τη σάλτσα
  9. 1/2 κ.σ τοματοπελτές
  10. 4 κ.σ συμπηκνωμένος χυμός ντομάτας
  11. 1 πρέζα αλάτι
  12. 1 πρέζα πιπέρι
  13. 1 πρέζα πάπρικα
  14. 1/2 κ.σ ρίγανη
  15. 1 πρέζα ζάχαρη
  16. Για τη γέμιση
  17. 8 φέτες τυρί του τοστ
  18. 1/2 κιλό τριμμένα κίτρινα τύρια (Gouda, edam, reggato)
  19. 6 φέτες ζαμπόν
  20. 5 φέτες μπέικον
  21. 1 κούτι μανιτάρια
  22. 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε 5΄-10΄ να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά.

  2. 2

    Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι. Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι.

  3. 3

    Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.

  4. 4

    Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος.

  5. 5

    Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια. Φτιάχνουμε 2 πίτσες με διάμετρο 30-35 εκ. η καθεμία. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης είτε με τις άκρες των δαχτύλων πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια, είτε με πλάστη αν θέλουμε να γίνει πιο λεπτή και πιο τραγανή.

  6. 6

    Για τη σάλτσα, βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε!

  7. 7

    Για τη γέμιση, αφού έχουμε βάλει στο ταψί τη ζύμη στις άκρες της βαζουμε λιγο τυρί τριμμένο και το διπλώνουμε επειτα βάζουμε από πάνω την σάλτσα,το τυρί του τοστ,το ζαμπόν,το μισό κουτί μανιτάρια. Έπειτα προσθέτουμε το τριμμένο τυράκι, τις φέτες μπέικον,τις φέτες ντομάτας και τα υπόλοιπα μανιτάρια!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

cuoco
cuoco @cook_8483650
η ζυμη ειναι συνταγη της αργυρως την εκανα εχθες! βγαινει πααρα πολυ φουσκωτη! ενδεικνυται για οσους την προτιμουν αφρατη! επισης χρειαστηκα αρκετο παραπανω αλευρι για να γινει η ζυμη ευπλαστη.

Από

Sofaki1234
Sofaki1234 @cook_8496600
στις
Αθήνα,