Πίτσα express

Bαθμολογία: 4.25
       
 
24 ψήφοι
,

Περιγραφή

Εύκολη και πολύ γρήγορη που μας βγάζει πάντα από δύσκολες καταστάσεις!!!(καλεσμένους, φίλους κλπ....)
Πίτσα express
photo: ANGOLINA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 15 φέτες του τοστ χωρίς κόρα(περίπου)
  • λίγη κέτσαπ
  • 15 φέτες κασέρι
  • 15 φέτες ζαμπόν
  • 5 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
  • 1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε μισές φέτες
  • γκούντα τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • λίγη μαργαρίνη
  • 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
  • Ρίγανη, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτσες - πεϊνιρλί
Μέθοδος: Φούρνου
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 32' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αλείφουμε ένα ταψί του φούρνου με λίγη μαργαρίνη.
  2. Στρώνουμε τις φέτες του τοστ (να καλύψουν όλο το ταψί) χωρίς κόρα βουτυρωμένες. Ρίχνουμε από πάνω λίγη κέτσαπ και την απλώνουμε παντού. Στρώνουμε τις φέτες του ζαμπόν, μετά τις φέτες κασέρι, το λουκάνικο σε φέτες ψιλοκομμένες, το τριμμένο γκούντα και τέλος απλώνουμε εδώ κι εκεί τις φέτες ντομάτας και τις βάζουμε πάνω στο τριμμένο τυρί. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο λίγη ρίγανη και λίγο πιπέρι.
  3. Χτυπάμε τα 2 αυγά μαζί με το γάλα και το ρίχνουμε από πάνω σιγά σιγά να το απορροφήσει. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα υλικά της πίτσας είναι ενδεικτικά. Μπορείται να προσθέσετε οτιδήποτε σας αρέσει. Εγώ έγραψα ότι ακριβώς βάζω.

Σχετικές συνταγές

    37 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 16-7-09  
    Απίστευτη πίτσα!!! Κανένας δεν κατάλαβε ότι επρόκειτο για ψωμί του τοστ, ξεροψήθηκε απίστευτα και δεν έμειν εψίχουλο! Και ο χρόνος παρασκευής μηδαμινός! Δεν πρόκειται να ξαναφτιάξω ζυμάρι, ήταν τέλεια!
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 16-7-09  
    Ναυσικά χαίρομαι που σου άρεσε τόσο πολύ και ικανοποίησες πλήρως και τους καλεσμένους σου. Να την ψήνεις στις αντιστάσεις του φούρνου για να σου γίνεται τραγανή. Σε ευχαριστώ για τα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 16-7-09  
    Την έβαλα στο μαύρο ταψί της κουζίνας και την έψησα στο πάνω κάτω. Νομίζω ότι τη διαφορά πρέπει να την έκανε το αυγό με το γάλα, δεν ξέρω... Μιλάμε δεν πρόλαβα να βγάλω φώτο και ψάχνω να δω αν έμεινε κανένα κομματάκι να το ανεβάσω!
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 16-7-09  
    Το αυγό με το γάλα , κάνει αφράτη την επιφάνειά της, εκείνο που την κάνει τραγανή είναι το ελαιόλαδο και φυσικά το ψήσιμο στις αντιστάσεις...
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 16-7-09  
    Τώρα που το λες, λάδι δεν άβαλα καθόλου. Έφτιαξα μια ψευτοσάλτσα (πλην της κέτσαπ) που είχε μετά βίας ένα κ.γ. λάδι... Πάντως δεν έγινε καθόλου στεγνή, ήταν απλά ξεροψημένη!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 28-7-09  
    Νοστιμότατη.
    #
    Σχόλιο από Besi, 29-7-09  
    Πανευκολη
    Ικανιποιητικη γευση
    Τακα-τακα, γρηγορη
    Σαν ετοιμη
    Αξιζει να τη δοκιμασετε!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από *dorita*, 12-8-09  
    Πολύ ωραία πίτσα! Συγχαρητήρια!!
    #
    Σχόλιο από mairoula_32, 7-9-09  
    Να κάνω μια χαζή ερώτηση: τις φέτες του τοστ τις βουτηρώνουμε αλείφοντας το βούτηρο πάνω τους ή με λειωμένο βούτηρο? ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 15-9-09  
    Βουτυρώνουμε το ταψί και τις φέτες με βιτάμ ρευστό. Είναι η συσκευασία τύπου μπουκάλι που υπάρχει στα σούπερ μάρκετ.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 15-9-09  
    Εγώ βουτυρώνω το ψωμί με κανονικό βούτυρο, έτσι λίγο στο κέντρο. Την ξαναέφτιαξα για πολλοστή φορά χθες (οι φίλοι έχουν μουρλαθεί ακι όλο αυτή μου ζητάνε...), την έκανα μαργαρίτα με ψωμί ολικής. Νομίζω ότι το ολικής με κόρα την κάνει ακόμα καλύτερη!
    #
    Σχόλιο από annouk, 19-9-09  
    πολυ ευκολη συνταγη!!!και εξυπνη,χεχε.εγω εβαλα ενα αυγο.το μονο προβλημα ητνα οτι το τοστ απο κατω ηταν λιγο μαλακο,οχι κριτσανιστο,δηλαδη ηθελε παραπανω ψησιμο.απλως την επομενη φορα θα το βαλω κ στη παρακατω σκαλα ωστε να ψηθει καλυτερα ο πατος!
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 21-9-09  
    Για να γίνει τραγανή θέλει ψήσιμο πάνω-κάτω στην αντίσταση και να ρίξεις το λαδάκι να το απορροφήσει πριν το ψήσιμο.
    #
    Σχόλιο από vassiliki2, 21-9-09  
    Έγινε φανταστική!!! Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από goe, 24-9-09  
    Φαντάστικη η πίτσα σου δεν θα ξαναπάρω έτοιμη.σου δινω 5 πιρούνακια.Τέλεια.
    #
    Σχόλιο από Billie, 24-9-09  
    Έγινε πολύ γρήγορα και νόστιμη!Στο ψήσιμο πάντως δεν την πέτυχα,δε μου ξεροψήθηκε.Την έβαλα στον αέρα αλλά λόγω του μαύρου ταψιού μου άρπαξε από κάτω στα πέντε λεπτά!
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 25-9-09  
    Billie,λάθος που την έβαλες στον αέρα. Γι αυτό και δεν σου ξεροψήθηκε. Την ψήνουμε μόνο στις αντιστάσεις του φούρνου μας.
    #
    Σχόλιο από lenale, 1-10-09  
    Παρόλα που την έψησα στις αντιστάσεις και για 30 λεπτά έγινε λαπαδιασμένη.
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 2-10-09  
    lenale, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου έγινε έτσι.Μήπως το ποτήρι το γάλα που έβαλες ήταν πολύ μεγάλο σε μέγεθος?
    #
    Σχόλιο από lenale, 2-10-09  
    ίσα ίσα έβαλα λιγότερο γάλα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    33 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 16-7-09  
    Απίστευτη πίτσα!!! Κανένας δεν κατάλαβε ότι επρόκειτο για ψωμί του τοστ, ξεροψήθηκε απίστευτα και δεν έμειν εψίχουλο! Και ο χρόνος παρασκευής μηδαμινός! Δεν πρόκειται να ξαναφτιάξω ζυμάρι, ήταν τέλεια!
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 16-7-09  
    Ναυσικά χαίρομαι που σου άρεσε τόσο πολύ και ικανοποίησες πλήρως και τους καλεσμένους σου. Να την ψήνεις στις αντιστάσεις του φούρνου για να σου γίνεται τραγανή. Σε ευχαριστώ για τα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 16-7-09  
    Την έβαλα στο μαύρο ταψί της κουζίνας και την έψησα στο πάνω κάτω. Νομίζω ότι τη διαφορά πρέπει να την έκανε το αυγό με το γάλα, δεν ξέρω... Μιλάμε δεν πρόλαβα να βγάλω φώτο και ψάχνω να δω αν έμεινε κανένα κομματάκι να το ανεβάσω!
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 16-7-09  
    Το αυγό με το γάλα , κάνει αφράτη την επιφάνειά της, εκείνο που την κάνει τραγανή είναι το ελαιόλαδο και φυσικά το ψήσιμο στις αντιστάσεις...
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 16-7-09  
    Τώρα που το λες, λάδι δεν άβαλα καθόλου. Έφτιαξα μια ψευτοσάλτσα (πλην της κέτσαπ) που είχε μετά βίας ένα κ.γ. λάδι... Πάντως δεν έγινε καθόλου στεγνή, ήταν απλά ξεροψημένη!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 28-7-09  
    Νοστιμότατη.
    #
    Σχόλιο από Besi, 29-7-09  
    Πανευκολη
    Ικανιποιητικη γευση
    Τακα-τακα, γρηγορη
    Σαν ετοιμη
    Αξιζει να τη δοκιμασετε!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από *dorita*, 12-8-09  
    Πολύ ωραία πίτσα! Συγχαρητήρια!!
    #
    Σχόλιο από annouk, 19-9-09  
    πολυ ευκολη συνταγη!!!και εξυπνη,χεχε.εγω εβαλα ενα αυγο.το μονο προβλημα ητνα οτι το τοστ απο κατω ηταν λιγο μαλακο,οχι κριτσανιστο,δηλαδη ηθελε παραπανω ψησιμο.απλως την επομενη φορα θα το βαλω κ στη παρακατω σκαλα ωστε να ψηθει καλυτερα ο πατος!
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 21-9-09  
    Για να γίνει τραγανή θέλει ψήσιμο πάνω-κάτω στην αντίσταση και να ρίξεις το λαδάκι να το απορροφήσει πριν το ψήσιμο.
    #
    Σχόλιο από vassiliki2, 21-9-09  
    Έγινε φανταστική!!! Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από goe, 24-9-09  
    Φαντάστικη η πίτσα σου δεν θα ξαναπάρω έτοιμη.σου δινω 5 πιρούνακια.Τέλεια.
    #
    Σχόλιο από Billie, 24-9-09  
    Έγινε πολύ γρήγορα και νόστιμη!Στο ψήσιμο πάντως δεν την πέτυχα,δε μου ξεροψήθηκε.Την έβαλα στον αέρα αλλά λόγω του μαύρου ταψιού μου άρπαξε από κάτω στα πέντε λεπτά!
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 25-9-09  
    Billie,λάθος που την έβαλες στον αέρα. Γι αυτό και δεν σου ξεροψήθηκε. Την ψήνουμε μόνο στις αντιστάσεις του φούρνου μας.
    #
    Σχόλιο από lenale, 1-10-09  
    Παρόλα που την έψησα στις αντιστάσεις και για 30 λεπτά έγινε λαπαδιασμένη.
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 2-10-09  
    lenale, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου έγινε έτσι.Μήπως το ποτήρι το γάλα που έβαλες ήταν πολύ μεγάλο σε μέγεθος?
    #
    Σχόλιο από lenale, 2-10-09  
    ίσα ίσα έβαλα λιγότερο γάλα.
    #
    Σχόλιο από Rania, 20-11-09  
    Εμένα δυστυχώς δεν μου άρεσε και πολύ... Μου μύριζε το αυγό και ήταν λίγο λαδερή για τα γούστα μας.Την επόμενη φορά θα την δοκιμάσω με λιγότερο λάδι και χωρίσ αυγό.Τρία πιρουνάκια όμως για την ευκολία της συνταγης.
    #
    Σχόλιο από sprinkle, 21-1-11  
    #
    Σχόλιο από chrisko, 31-12-11  
    Ούτε που καταλάβαινεις ότι τρως ψωμί του τοστ!!! Γαλα δεν είχα φρέσκο κι έβαλα εβαπορέ. Την εκανα και σε στρογγυλο ταψι κοβοντας καποια μικρα κοματια για να τα προσαρμοσω, μου εκανε εντυπωση που μετα καταφερα να κοψω κανονικα τριγωνα κομματια χωρις να μου διαλυεται!! Μπράβο, θα την ξανακανω σιγουρα :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mairoula_32, 7-9-09  
    Να κάνω μια χαζή ερώτηση: τις φέτες του τοστ τις βουτηρώνουμε αλείφοντας το βούτηρο πάνω τους ή με λειωμένο βούτηρο? ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 15-9-09  
    Βουτυρώνουμε το ταψί και τις φέτες με βιτάμ ρευστό. Είναι η συσκευασία τύπου μπουκάλι που υπάρχει στα σούπερ μάρκετ.

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 15-9-09  
    Εγώ βουτυρώνω το ψωμί με κανονικό βούτυρο, έτσι λίγο στο κέντρο. Την ξαναέφτιαξα για πολλοστή φορά χθες (οι φίλοι έχουν μουρλαθεί ακι όλο αυτή μου ζητάνε...), την έκανα μαργαρίτα με ψωμί ολικής. Νομίζω ότι το ολικής με κόρα την κάνει ακόμα καλύτερη!
    #
    Σχόλιο από Iria95, 15-1-14  
    Πολυ νοστιμη..Μολις την εκανα αλλα μου βγηκε λαπαδιασμενη κ εμενα..ισως την επομενη φορα να μην βαλω γαλα κ αυγο..εβαλα επισης μπουκοβο..ειναι μπαχαρικο πικαντικο..κ ελιες..βγηκε αρκετα καλο..κ ειναι ευκολο κ γρηγορο

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ελληνικά τυριά.... μία πρόκληση για τον ουρανίσκο μας!
    Ελάτε να σας ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα και ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της zefel
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 90 αγαπημένων συνταγών, του/της Rania
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της kikitsi
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 130 αγαπημένων συνταγών, του/της anastasia.k