Πίτσα φιδάκι
Πρώτη φορά θα είναι στο πιάτο σας ένα άκακο φιδάκι, νόστιμο και όμορφο για μπουφέ, παιδικό πάρτι και γιορτές!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη γέμιση τη διαμορφώνετε στα δικά σας γούστα, εγώ μεταφέρω τη συνταγή με τα υλικά που είναι στο σάιτ allrecipes.co.uk από όπου την βρήκα.
Υλικά
-
Ζυμαράκι
-
370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
-
250 ml.ζεστό νερό
-
1 1/2 κ.γλ. αλάτι
-
1 κ.γλ. ζάχαρη άχνη
-
2 κ.σ. λάδι
-
1 ελιά κομμένη στη μέση για μάτια
-
ρίγανη για να πασπαλίσουμε το σώμα.
-
Γέμιση
-
250 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο
-
220 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
-
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
-
35 γρ. μανιτάρια σε φέτες
-
1/2 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
-
βαζάκι σάλτσα ντομάτας σπιτική ή σε
-
70 γρ. ελιές γεμιστές κομμένες σε φετάκια(προαιρετικά).
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα 350 γρ. αλεύρι σε μεγάλο μπολ,τη μαγιά,αλάτι,λάδι και ζάχαρη,ζυμώνουμε 5 λεπτά ρίχνοντας λίγο -λίγο το νερό φτιάχνοντας μια αφράτη-μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
-
2
Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης, τυριά, πιπεριά, ελιές και μανιτάρια σε μπολ, ρίχνουμε και αρκετό θυμάρι ή ρίγανη. "Ξεφουσκώνουμε" τη ζύμη μας ζυμώνοντας και την ανοίγουμε σε μακριά λωρίδα.Ρίχνουμε στο κέντρο της ζύμης λίγη σάλτσα,απάνω όλα μαζί τα υλικά γέμισης και τελειώνουμε με σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε 2.5 εκ. κενό σε όλες τις πλευρές της ζύμης μας.
-
3
Με βρεγμένα χέρια ενώνουμε σε ρολό τη ζύμη μας, βάζουμε την ένωση προς τα κάτω, λαδώνουμε το ρολό μας και πασπαλίζουμε με ρίγανη όλο το σώμα-ρολό.Κολλάμε και δύο μικρά κομματάκια ελιάς για μάτια.Δίνουμε στο ρολό μας το σχήμα φιδιού και ψήνουμε 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β. μέχρι να ροδίσει καλά.
-
4
Αφήνουμε 5' και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (21)