Πίτσα freshcezza με προσούτο και λιαστή τομάτα
Υλικά
-
Για τη βάση
-
1 ζυμάρι πίτσας με διάμετρο 28 εκ.
-
3 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
-
3 κουτ. σούπας μαγιονέζα
-
2 κουτ. σούπας Balsamico dressing
-
Για την φρέσκια επικάλυψη
-
1 1/2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
-
2 κουτ. γλυκού Balsamico dressing
-
1/2 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
-
1 1/2 ματσάκι ρόκα
-
3-4 φύλλα από μαρούλι
-
2-4 φέτες προσούτο
-
1 φρέσκο μανιτάρι κομμένο σε φέτες
-
3-4 λιαστές τομάτες
-
λίγο ελαιόλαδο
-
χονδροκομμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λαδώνουμε ελαφρά με λίγο λάδι ένα ταψάκι ανάλογα με το μέγεθος της πίτσας.
-
2
Τοποθετούμε το ζυμάρι μέσα στο ταψάκι. Εάν το ζυμάρι είναι νωπό το τρυπάμε για να μη φουσκώσει.
-
3
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα Real Hellmann’s μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα και το Hellmann’s Balsamico dressing και στη συνέχεια το αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το ζυμάρι και κάνει κρούστα.
-
4
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
-
5
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα Real Hellmann’s και το μπαλσάμικο και την τριμμένη παρμεζάνα.
-
6
Απλώνουμε το μίγμα επάνω στο ψημένο ζυμάρι με την κρούστα
-
7
Χονδροκόβουμε τη ρόκα και το μαρούλι και το τοποθετούμε επάνω στο αλειμμένο και ψημένο ζυμάρι της πίτσας.
-
8
Τέλος, προσθέτουμε από επάνω το προσούτο, τις φέτες του μανιταριού και τις λιαστές διάσπαρτα σε όλη την επιφάνεια των χονδροκομμένων φυλλωμάτων.
-
9
Πουδράρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα με πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και μπαλσάμικο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια