Πίτσα με μήλα, τσένταρ και καραμελωμένα κρεμμύδια
Ναι, είναι μια ασυνήθιστη πίτσα και ένας απρόσμενος συνδυασμός. Τα μήλα με το τσένταρ ταιριάζουν, έχω βάλει λίγο τυρί σε μηλόπιτα στο παρελθόν με επιτυχία. Η προσθήκη των κρεμμυδιών όμως ήταν κάτι διαφορετικό, μια πρόκληση. Με το που είδα τη συνταγή, ήξερα πως ήθελα να τη δοκιμάσω. Και ευτυχώς γιατί το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Μια άλλη γεύση, αλμυρή και γλυκιά ταυτόχρονα, που σίγουρα θα ξαναφτιάξω.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν έχετε έτοιμα καραμελωμένα κρεμμύδια η πίτσα μπορεί να γίνει μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Εάν δεν έχετε, ίσως είναι ευκαιρία να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και να τα έχετε πρόχειρα για επόμενη φορά.Αντί για αμύγδαλα μπορείτε να βάλετε καρύδια, όπως έκανε η κοπέλα από την οποία πήρα την ιδέα. Προσωπικά δε τα προτιμώ, αλλά όλα είναι θέμα γούστου.Τη συγκεκριμένη πίτσα την έφτιαξα με έτοιμη ζύμη για πίτσα. Τα υλικά έφτασαν για τη μισή από αυτή τη ζύμη που είχε το πακέτο (χρησιμοποίησα το πακέτο με τη λεπτή ζύμη ιταλικού τύπου). Την άλλη μισή την έκανα κλασική πίτσα, για να φάνε και οι πιο συντηρητικοί της οικογένειας! Αν φτιάξετε μεγάλη πίτσα, υπολογίστε τα διπλά υλικά για τη γέμιση.Για κάτι λίγο πιο νορμάλ μπορείτε να παραλείψετε τα κρεμμύδια και να βάλετε μόνο μήλο, τσένταρ και αμύγδαλο, ρίχνοντας και λίγη κανέλα από πάνω. Γίνεται έτσι μια ωραιότατη γλυκιά πίτσα/μηλόπιτα.Να ευχαριστήσω και πάλι την εταιρεία Design Is This που έκανε δώρο το υπέροχο (και πραγματκά πολύ κοφτερό και εξαιρετικό) μαχαίρι σεφ. Με έχει ενθουσιάσει.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ισόπαχες φέτες
-
2
Τα βάζουμε σε τηγάνι με το λάδι και το αλάτι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να καραμελώσουν. Έχω αναλυτικές οδηγίες εδώ.
-
3
Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
-
4
Ανακατεύουμε τις φέτες με το χυμό λεμονιού και το πετιμέζι
-
5
Ανοίγουμε τη ζύμη μας και απλώνουμε πάνω τις φέτες του μήλου
-
6
Από πάνω βάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το τριμμένο τσένταρ και τα χοντροσπασμένα αμύγδαλα.
-
7
Ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτάκια, μέχρι να ψηθεί η ζύμη μας και να λιώσει το τυρί.
Συνδεδεμένες Συνταγές
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια