κύρια φωτογραφία συνταγής Πίτσα με σοκολάτα
zumaraki91
zumaraki91 @cook_8460378
,Ελλάδα

Πίτσα με επικάλυψη μερέντας, τρούφας και ζουμερά φρουτα. Το αποτέλεσμα..ονειρικό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πηγή συνταγής www.radicio.com

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

17 Minutes
4 άτομα
  1. Για τη ζύμη
  2. 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  3. 2 κουταλάκια ξηρή μαγιά (στιγμής)
  4. 2 κούπες αλεύρι
  5. 1 κουταλάκι αλάτι
  6. 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  7. Για την πίτσα
  8. 2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  9. 1/3 κούπας πραλίνα φουντουκιού (π.χ. μερέντα ή νουτέλα)
  10. Για το γαρνίρισμα
  11. 1/2 κούπα τρούφα σοκολάτας
  12. καρποί Φρούτα της αρεσκείας σας ή ξηροί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύετε την μαγιά με το χλιαρό νερό και την αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.

  2. 2

    Αναμιγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτετε την μαγιά και το ελαιόλαδο.

  3. 3

    Ζυμώνετε το μείγμα, και το μεταφέρετε σε ελαφρά λαδωμένο μπολ.

  4. 4

    Το σκεπάζετε και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα.

  5. 5

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς (η σχάρα στη χαμηλότερη θέση).

  6. 6

    Ανοίγετε τη ζύμη σε στρόγγυλο δίσκο και τη μεταφέρετε σε ταψάκι πίτσας (περίπου 20 εκ.).

  7. 7

    Φροντίζετε ολόγυρα να είναι λίγο σηκωμένη η ζύμη για να μην υπάρχει περίπτωση να ξεφύγει η γέμιση.

  8. 8

    Βουτυρώνετε την επιφάνεια με το λιωμένο βούτυρο και ψήνετε την πίτσα για περίπου 20 λεπτά (να ροδίσει η επιφάνεια).

  9. 9

    Την βγάζετε από το φούρνο και απλώνετε αμέσως πάνω την πραλίνα. Την ξαναβάζετε στο φούρνο, για 1 περίπου λεπτό.

  10. 10

    Την βγάζετε και την γαρνίρετε με την τρούφα και τα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

  11. 11

    Κόβετε σε κομμάτια και την σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Από

zumaraki91
zumaraki91 @cook_8460378
στις
,Ελλάδα