Πίτσα με ζύμη αφράτη και τραγανή
Το βασικό στοιχείο της πίτσας είναι το ζυμάρι της. Πειραματίστηκα αρκετά και κατέληξα ότι αυτό είναι το καλύτερο.. Τα υπόλοιπα υλικά είναι στην επιλογή σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μεγάλη σημασία στην επιτυχία της συνταγής έχει η χρήση του αντικολλητικού ταψιού. Επίσης σημαντικό είναι το να έχει αρκετό λάδι το ταψι.Εγώ χρησιμοποιώ τον αέρα στο ψήσιμο. Εάν θέλετε την πίτσα με περισσότερο ζυμάρι χρησιμοποιήστε όλη την ζύμη στο ταψί του φούρνου. Μην ξεχάσετε να βάλετε διπλή δόση καλαμποκέλαιο στο ταψί.
Υλικά
-
Για την ζύμη.
-
3/4 από ένα κουτί sprite
-
1/4 κούπας γάλα
-
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
3/4 κ.γ. αλάτι
-
1/4 κούπας αραβοσιτέλαιο
-
450-500 γρ. αλεύρι για πίτσα 00
-
Γιά την σάλτσα
-
1/2 κούπας σάλτσα ντομάτας
-
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
σκόρδο σκόνη
-
ριγανη
-
Υλικά επιφάνειας (ενδεικτικά).
-
φέτες ζαμπόν σε λεπτές
-
φέτες μπέικον σε λεπτές
-
πιπεριά λεπτοκομένη
-
μανιτάρια ψιλοκομμένα
-
φέτες φρέσκια ντομάτα σε λεπτές
-
ό,τι άλλο επιθυμείτε
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και διαλύουμε μέσα την μαγιά και την ζάχαρη.
-
2
Στο ζυμωτήρι του πολυμίξερ ρίχνουμε το sprite, προσθέτουμε το γάλα με την μαγιά και την ζάχαρη καθώς και το αραβοσιτέλαιο. Ανακατεύουμε να αναμιχθούν τα υγρά. Προσθέτουμε λιγο από το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στο υπόλοιπο αλεύρι προσθέτουμε το αλάτι και το ρίχνουμε κι αυτό στο μίξερ. Ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι αφράτο, ελαστικό αλλά όχι σφιχτό.
-
3
Στην συνέχεια το βγάζουμε από το ζυμωτήρι, το πλάθουμε λίγο στο χέρι, το λαδώνουμε καλά με καλαμποκέλαιο και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος σκεπασμένο. Το καλύτερο είναι να μείνει τουλάχιστον 2 ώρες. Στο ενδιάμεσο το ανοίγουμε μιά φορά, το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να ξαναφουσκώσει.
-
4
Ετοιμάζουμε την σάλτσα απλά αναμειγνύοντας όλα τα υλικά που προανέφερα. Δεν την βράζουμε.
-
5
Ετοιμάζουμε την πίτσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε αντικολλητικό ταψι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο. Το απλώνουμε να πάει παντού. Βάζουμε το ταψί στον ζεστό φούρνο να κάψει. Παίρνουμε το μισό από το ζυμάρι και το απλώνουμε με τα δάχτυλα (προσεκτικά για να μην καούμε) μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Απλώνουμε σάλτσα σε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού και συνεχίζουμε απλώνοντας σε στρώσεις τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το ταψι στην κάτω σχάρα του φούρνου και ψηνουμε για 15 περίπου λεπτά ανάλογα με τον φούρνο..
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)