κύρια φωτογραφία συνταγής Πίτσα νηστίσιμη
paraskevi_cook
paraskevi_cook @cook_8513367
,Ελλάδα

Νοστιμή και νηστίσιμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για κέτσαπ μπορείτε να βάλετε ντοματοπελτέ ανακατεμένο με λάδι.  Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε μουστάρδα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

32 Minutes
  1. 1/2 κιλό αλεύρι
  2. 30 γρ. μαγιά μπύρας
  3. 1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  4. 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  5. 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  6. λίγο λάδι
  7. 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  8. 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  9. 3-4 ντομάτες
  10. ελιές
  11. 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ή 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  12. 2-3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  13. 1-2 πράσινες πιπεριές

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε την μαγία στο νερό και προσθέτουμε 1,5 φλυτζάνι τσαγιού από το αλευρι.

  2. 2

    Αφήνουμε την μαγία να φουσκώσει.

  3. 3

    Μόλις ετοιμαστεί, βάζουμε σε ενα μπώλ το αλεύρι και ρίχνουμε στο κέντρο τη μαγιά με το αλάτι και την ζάχαρη.

  4. 4

    Ανακατώνουμε το μείγμα και το ζυμώνουμε με δύναμη.

  5. 5

    Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπώλ, αλείφουμε την επιφάνεια της με λάδι και την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να γίνει διπλή σε όγκο.

  6. 6

    Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη και την στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί.

  7. 7

    Την πιέζουμε με τα δάχτυλα ελαφρώς για να υψωθεί στις άκρες.

  8. 8

    Ανακατώνουμε την μουστάρδα με την κέτσαπ και αλείφουμε το ζυμάρι με αυτό το μείγμα.

  9. 9

    Βάζουμε απο πάνω τις ντομάτες σε φέτες, αφού προηγουμένως έχουν στραγγισεί και τις ελιές χωρίς τα κουκούτσια τους, κομμένες σε φέτες.

  10. 10

    Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, την κάπαρη και φέτες από πράσινη πιπεριά.

  11. 11

    Ραντίζουμε την πίτσα με λάδι, την πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15'λεπτά.

  12. 12

    Έπειτα ελαττώνουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και αφήνουμε την πίτσα να ψηθεί για 10' λεπτά περίπου.