Πίτσα πρόχειρη
Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και γευστική, είτε για πάρτυ είτε για ένα βράδυ που θέλουμε κάτι διαφορετικό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στη συνταγή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι υλικά θέλετε όπως ζαμπόν, καλαμπόκι, πιπεριές, ντοματούλες, κλπ. Επίσης σαν παραλλαγή μπορείτε αντί για κρέμα γάλακτος να βάλετε pummaro χυμό ντομάτας και να κάνετε άλλους συνδυασμούς. Είναι καθαρά θέμα γούστου, προτίμησης και φαντασίας.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας ( 2 φύλλα μέσα)
-
3/4 του κιλού τυριά ανάμικτα για πίτσα τριμμένα (μοτσαρέλα, ένταμ, γκούντα, κλπ.)
-
12 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
-
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
-
λίγο βούτυρο
-
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλείφουμε το ταψί με λίγο βούτυρο και απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας.
-
2
Πάνω στο φύλλο αυτό ρίχνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος, πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι.
-
3
Απλώνουμε το μισό τριμμένο τυρί ισομερώς, έπειτα το μισό ψιλοκομμένο μπέικον, τα μανιτάρια και τελευταίο τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
-
4
Διπλώνουμε τις γωνίες του φύλλου προς τα μέσα για να μην προεξέχουν.
-
5
Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 30 λεπτά χαμηλά και έπειτα 10 λεπτά στη μέση για να λιώσουν καλύτερα τα τυριά.
-
6
Επαναλάβετε όλη τη διαδικασία στο δεύτερο ταψί με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Καλή σας όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)