Πίτσα σε φόρμα
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την βρήκα στο aspaonline. Πραγματικά λιώνει στο στόμα!!!! Ευχαριστούμε την tahitian για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
φρέσκια ζύμη για πίτσα έτοιμη, 2 μικρά κουτιά (αν προτιμάτε να τη φτιάξετε μόνοι σας, απαιτούνται 600 περίπου γραμμάρια)
-
2 φλιτζάνια mozzarella τριμμένη
-
1 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
-
250 γρ. ζαμπόν
-
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα για πίτσα (μπορεί να αντικατασταθεί και με κέτσαπ ή να παραληφθεί εντελώς)
-
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
2
Κόβετε τη ζύμη σε λωρίδες και στη συνέχεια σε τετράγωνα.
-
3
Κόβετε το ζαμπόν
-
4
Και τρίβετε τα τυριά (αν δεν είναι ήδη τριμμένα).
-
5
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μπωλ.
-
6
Ρίχνετε το μίγμα σε αντικολλητική φόρμα του κέικ, την οποία έχετε λαδώσει για να μην σας κολλήσει.
-
7
Ψήνετε για 25-30 περίπου λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
-
8
Αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα. Κόβετε σε κομμάτια.
Σχόλια (16)