κύρια φωτογραφία συνταγής Πίτσα της υγείας
GIAMI
GIAMI @cook_8460898

Η πίτσα της υγείας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχετε ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο θα κάνει ακόμα πιό αρωματική την πίτσα. Στην υγειά σας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
8 κομμάτια
  1. Ζύμη
  2. 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό
  3. 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  4. 1 κουτάλι της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  5. λίγο αλάτι
  6. αλέυρι ολικής άλεσης όσο πάρει για να ξεκολάει απο τα χέρια
  7. Σάλτσα
  8. ντομάτα ή σάλτσα ντομάτας κατα προτίμηση βιολογική
  9. ρίγανη
  10. 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  11. 1 σκελίδα σκόρδο
  12. 1 μικρό κρεμμύδι
  13. Υλικά
  14. Κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά της αρεσκείας σας
  15. Πιπεριές
  16. 6 φρέσκα μανιτάρια
  17. 7 φέτες βραστή γαλοπούλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη ζύμη, ρίχνουμε το χλιαρό νερό σε μία λέκανη μαζί με τη μαγια. Αφου διαλυθεί καλά η μαγιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τέλος ρίχνουμε το αλέυρι σιγά σιγά και ταυτόχρονα ζυμώνουμε. Όταν ξεκολάει απο τα χέρια ειναι έτοιμη και την αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 15 με 20 λεπτά.

  2. 2

    Λαδώνουμε ένα ταψί τοποθετούμε μεσά τη ζύμη και απλώνουμε με τα χέρια μας ώσπου να πιάσει όλα τα τοιχώματα. Τό πάχος της εξάρτάται απο το πόσο χοντρή ή λεπτή την θέλουμε.

  3. 3

    Για τη σάλτσα, σ΄ενα τηγανάκι ζεσταινουμε το ελαιόλαδο μαζί με ολόκληρο το σκόρδο καθαρισμένο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλικομένο.

  4. 4

    Αφαιρούμε το σκόρδο αφού έδωσε το αρώμα του και τέλος ρίχνουμε την ντομάτα και τη ρίγανη και αποσύρουμε γρήγορα για να μη γίνει βαριά η σάλτσα μας.

  5. 5

    Ρίχνουμε τη σάλτσα έπανω στο ζυμάρι και απο πάνω τα υλίκα μας ψιλοκομένα.

  6. 6

    Ψήνουμε χαμήλα στο φούρνο για 25 λεπτά με μισή ώρα στους 180 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

summerson
summerson @cook_8466219
GIAMI, με έσωσες... δεν το πιστεύω pizza για εμάς τους καλοφαγάδες του γυμναστηρίου... Αύριο Σάββατο ξέρω τι θα φτιάξω. \r\nΚαι ναι θα φάω μόνο 2 κομμάτια. \r\nΣου βάζω και τα 5 πιρουνάκια σήμερα και τα άλλα 5 αύριο όταν θα τη φτιάξω.

Από

GIAMI
GIAMI @cook_8460898
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα