ΤΖΕΝΗ Κ.
ΤΖΕΝΗ Κ. @cook_8449857

Πρόκειται για την πίτσα του μπαμπά μου! Απλή, νόστιμη, χορταστική, αφράτη και πέρα για πέρα σπιτική! Η πίτσα αυτή έχει πάρει κατά καιρούς διάφορες ονομασιές όπως Πίτσα Γιόλο, Πίτσα αλά Κώστα, Πίτσα Πίτσα, Πίτσα οέο κτλ... Ευκαιρία να γίνετε νονός-ά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη και ελάχιστο πιπέρι στο τέλος πριν τη βάλετε στο φούρνο πάνω από τα υλικά!

https://www.youtube.com/watch?v=nQ1wnZSykmQ

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

31 Minutes
ένα ταψί ορθογώνιο
  1. Ζύμη
  2. 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1 ποτήρι ζεστό νερό
  4. 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  5. αλάτι
  6. πιπέρι
  7. 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  8. 1 φακελάκι μαγιά
  9. Σάλτσα
  10. πουμαρό
  11. ρίγανη
  12. αλάτι
  13. πιπέρι
  14. Από πάνω
  15. τυρί όποιο θέλετε όπως το θέλετε είτε σε φέτες είτε τριμμένο, εγώ βάζω φέτες γκούντα, ο πατέρας βάζει τριμμένο ένταμ (ό,τι έχει ο καθείς)
  16. ντομάτες σε ροδέλες
  17. ή ό,τι άλλο σας κάνει κέφι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλάθετε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης. Μη φρικάρετε είναι πολύ εύκολο και πολύ αγχολυτικό! Μη διστάσετε να δώσετε μπουνιές στο ζυμάρι, φάπες, να το τραβήξετε απ' τα μαλλιά να το πετάξετε στον αέρα (προαιρετικό, για να μη μείνετε νηστικοί μην το επιχειρήσετε μόνοι αν δεν έχετε κάποιο μπαμπά στο σπίτι!). Αν βέβαια έχετε μίξερ ολα τελειώνουν απλά και πολιτισμένα. Αν το ζυμάρι κολλάει στα χέρια σημαίνει οτι έχει παραπάνω νερό οπότε προσθέστε αλεύρι. Έπειτα το κάνετε μια μπάλα και το αφήνετε να φουσκώσει στο μπολ σκεπάζοντάς το με μια πετσέτα για 10-15 λεπτά. Μόλις το δείτε και έχει φουσκώσει απλώνετε το ζυμάρι σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Είτε το ανοίγετε με πλάστη είτε όπως είναι το απλώνετε στο ταψί με τα χέρια.

  2. 2

    Ανακατεύετε σε ένα μπολάκι τα υλικά της σάλτσας και την απλώνετε στο ζυμάρι. Από πάνω βάζετε το τυρί και έπειτα τα υλικά σας.

  3. 3

    Την ψήνετε στους 250 βαθμούς και μόλις μυρίσει είναι έτοιμη!!! Καλού κακού ελέγξτε αν είναι από κάτω ψημένη με ένα πιρούνι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (124)

Mpakaliaros Skordalias
Mpakaliaros Skordalias @annie4756
εψαχνα παρα πολυ καιρο να βρω την τελεια ζυμη και την βρηκα! την φταχνω σχεδον ενα χρονο τωρα. θελω να στειλω φωτοσχολιο αλλα δεν προλαβαινω να την βγαλω φωτο! Μπραβο! Χιλια μπραβο και χιλια ευχαριστω!

Από

ΤΖΕΝΗ Κ.
ΤΖΕΝΗ Κ. @cook_8449857
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα

Κορυφαία αναζήτηση σε