gianniwtiko mpaklavadaki
gianniwtiko mpaklavadaki @cook_8528491
,

Γρήγορα κι εύκολα πιτσάκια που θυμίζουν cup cakes στην εμφάνιση. Ό,τι πρέπει για να συνοδέψουν μπύρα με παρέα, για μπουφέ ή και για μια βραδυά με ταινίες!

Λίγα μυστικά ακόμα

Στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε ό,τι μας αρέσει φυσικά, απλά αυτη η συγκεκριμένη δίνει την τέλεια αίσθηση της πίτσας χωρίς να είναι βαρύ κι επίσης βοηθάει σε δίαιτα γιατί τρώμε ένα και έτσι δε μας λείπει η γεύση χωρίς να επιβαρυνόμαστε.Αλλα και για παιδικά πάρτυ είναι ένα κι ένα. Καλή επιτυχία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
6 άτομα
  1. 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  2. 1 ποτήρι του κρασιού βάση για σάλτσα ντομάτας
  3. 4-5 κ.σ κέτσαπ
  4. 2-3 πιπεριές κέρατο κόκκινες και πράσινες
  5. ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  6. φέτες μπέικον σε
  7. φέτες κασέρι σε
  8. φέτα τριμμένη
  9. λίγο λάδι για το ψήσιμο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατέυω το αλεύρι με τη μαγιά και μια κουταλιά αλάτι και προσθέτω όσο νερό πάρει η ζύμη για να γίνει εύπλαστη αλλα να μην κολλάει. Τη σκεπάζω με μια πετσέτα μέχρι να ετοιμάσω τα υπόλοιπα υλικά.

  2. 2

    Παρασκευάζω τη σάλτσα προσθέτοντας στη βάση ντομάτας τη μουστάρδα, τη κέτσαπ, λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη και ανακατεύω καλά.

  3. 3

    Πλένω και κόβω τις πιπεριές σε ροδέλες, τεμαχίζω σε κυβάκια το μπέικον και κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια τις φέτες κασέρι.

  4. 4

    Ανοίγω σε χοντρά στρόγγυλα φύλλα τη ζύμη, με μέγεθος ανάλογα τις θήκες ψησίματος που θα χρησιμοποιήσω, φροντίζοντας να περισσευει αρκετή ζύμη απο τις θήκες.

  5. 5

    Λαδώνω και αλευρώνω το ειδικό ταψί με θήκες για cup cakes ή τις χρησιμοποιώ χάρτινες. Βάζω τα φύλλα μέσα στις θήκες έτσι ώστε να δημιουργηθούν "κουπάκια" και με το πινέλο τα λαδώνω καλά απο όλες τις μεριές.

  6. 6

    Ρίχνω μέσα 1-2 κ.σ. απο τη σάλτσα και στρώνω 2 ροδέλες πιπεριάς κόκκινης και πράσινης. Απο πάνω βάζω το μπέικον, τη φέτα και μετά καλύπτω με τα κομμάτια κασέρι ωστε να κλείσω την επιφάνεια. Παίρνω τη ζύμη που περισεύει απο τις φόρμες και την διπλώνω ωστε να δημιουργηθεί ένα φουσκωτό στεφανάκι γύρω απο τις τρύπες της φόρμας.

  7. 7

    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C-200°C με αέρα στη μεσαία σχάρα για 15'-20'περίπου, ανάλογα με το φούρνο σας.

  8. 8

    Ξεφορμάρω και σερβίρω ζεστά ή κρύα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

ΠΕΛΑ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΔΟΥ
ΠΕΛΑ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΔΟΥ @cook_8803980
1 ποτήρι του κρασιού βάση για σάλτσα ντομάτας τι εννοείς;

Από

gianniwtiko mpaklavadaki
στις
,
ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣΤΗΣ ΡΥΤΙΔΑΣΤΗΣ ΜΟΥΡΛΟΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΑΤΙΑΣ
Δες περισσότερα