Πιτσάκια σοκολάτας με φράουλες

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Χρύσα Δέδε
Χρύσα Δέδε @cook_8483787
,

Απολαυστικά πιτσάκια σοκολάτας με φράουλες του Στέλιου Παρλιάρου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη ζύμη
  2. 125 ml φρέσκο γάλα
  3. 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  4. 10 γρ. νωπή μαγιά
  5. λίγη λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
  6. λίγο αλάτι
  7. 1/2 κ.γ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
  8. Για την επικάλυψη
  9. 100 γρ. άλειμμα πραλίνας - σοκολάτας
  10. 10-12 φράουλες κομμένες στη μέση
  11. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε ελάχιστα το γάλα, το βάζουμε σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα σε αυτό τη μαγιά.

  2. 2

    Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ρίχνοντας το αλάτι, τη ζάχαρη, το αβγό και το βούτυρο, μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι που ξεκολλάει από τα χέρια μας.

  3. 3

    Το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για 20-25 λεπτά, έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.

  4. 4

    Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε με ένα κουπ πατ μικρούς δίσκους διαμέτρου 8 εκ.

  5. 5

    Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε επάνω τα ζυμαράκια.

  6. 6

    Απλώνουμε σε κάθε ζυμάρι από λίγη πραλίνα και σκορπάμε από πάνω τις φράουλες.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά.

  8. 8

    Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Χρύσα Δέδε
Χρύσα Δέδε @cook_8483787
στις
,