κύρια φωτογραφία συνταγής Πηχτό ρόφημα κακάο (ζεστό)
kungfupanta
kungfupanta @cook_8517760
,Ελλάδα

Την βρήκα κάπου στο ίντερνετ και την τροποποίησα (φυσικά). Θέλει ίσως λίγα λεπτά παραπάνω αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Και εμένα μου φάνηκαν υπερβολικές οι 4 κ.γ ζάχαρη. Εγώ βάζω 2 αλλά δεν είναι γλυκό. Οπότε αν το θέλετε πραγματικά γλυκό θα πρέπει να βάλετε τουλάχιστον 3.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
1 μεγάλη κουπα κακάο
  1. 300 ml γάλα
  2. 2-4 κ.γ. ζάχαρη
  3. 2 κ.γ. κακάο
  4. 2 κοφτές κ.γ. κορν φλάουρ
  5. λίγη κανέλλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα 250 ml γάλα σε ένα μπρίκι (ή κατσαρολάκι,ότι σας βολεύει)

  2. 2

    Το αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί και μόλις πάει να πάρει μία βράση βάζουμε το κακάο, την ζάχαρη και την κανέλλα.

  3. 3

    Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρις ότου διαλυθούν οι κόκκοι του κακάου και το αφήνουμε να πάρει μία βράση

  4. 4

    Τα υπόλοιπα 50 ml γάλα (μην το ζεστάνετε αυτο! το θέλουμε κρύο!) τα βάζω σε ένα φλυτζανάκι και διαλύω εκεί τον κορν φλάουρ

  5. 5

    Μόλις αρχίσει να φουσκώνει λίγο το κακάο ρίχνω μέσα το μειγμα γαλα - κορν φλάουρ και ανακατεύω μέχρι να πήξει (δεν έχω κλείσει το μάτι)

  6. 6

    Το μεταφέρω στην κούπα και χουχουλιάζω στον καναπέ!

Αντιδράσεις

Από

kungfupanta
kungfupanta @cook_8517760
στις
,Ελλάδα