Πηχτό ρόφημα κακάο (ζεστό)
Την βρήκα κάπου στο ίντερνετ και την τροποποίησα (φυσικά). Θέλει ίσως λίγα λεπτά παραπάνω αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Και εμένα μου φάνηκαν υπερβολικές οι 4 κ.γ ζάχαρη. Εγώ βάζω 2 αλλά δεν είναι γλυκό. Οπότε αν το θέλετε πραγματικά γλυκό θα πρέπει να βάλετε τουλάχιστον 3.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα 250 ml γάλα σε ένα μπρίκι (ή κατσαρολάκι,ότι σας βολεύει)
-
2
Το αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί και μόλις πάει να πάρει μία βράση βάζουμε το κακάο, την ζάχαρη και την κανέλλα.
-
3
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρις ότου διαλυθούν οι κόκκοι του κακάου και το αφήνουμε να πάρει μία βράση
-
4
Τα υπόλοιπα 50 ml γάλα (μην το ζεστάνετε αυτο! το θέλουμε κρύο!) τα βάζω σε ένα φλυτζανάκι και διαλύω εκεί τον κορν φλάουρ
-
5
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει λίγο το κακάο ρίχνω μέσα το μειγμα γαλα - κορν φλάουρ και ανακατεύω μέχρι να πήξει (δεν έχω κλείσει το μάτι)
-
6
Το μεταφέρω στην κούπα και χουχουλιάζω στον καναπέ!
Σχόλια (6)