Πλεξούδα με μαρμελάδα μήλο
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την πήρα από ένα νορβηγικο περιοδικό.Η ζύμη είναι σχετικά άγλυκη, άρα αν θέλετε προσθέστε ζάχαρη. Εγώ μάλλον έριξα παραπάνω φρέσκια μαγιά, γι αυτό μου βγήκε τόσο απλωμένο. Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα.
-
2
Όταν φτάσει τους 37 βαθμούς, να είναι δηλαδή τελείως χλιαρό, διαλύουμε την μαγιά μέσα στο μίγμα.
-
3
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Καλό είναι να μην βάλετε απευθείας όλο το αλεύρι, ξεκινήστε με 700 γρ. και προσθέτετε. Ίσως και να χρειαστεί παραπάνω από 800.
-
4
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 40' να φουσκώσει.
-
5
Χωρίζουμε το μίγμα στα 6 και φτιάχνουμε δύο πλεξούδες.
-
6
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε άλλα 30' να φουσκώσει.
-
7
Πιέζουμε προσεκτικά μία λωρίδα στην μέση των πλεξούδων και φτιάχνουμε ένα βαθούλωμα όπου βάζουμε την μαρμελάδα.
-
8
Αφήνουμε άλλα 30' να φουσκώσει.
-
9
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια (9)