Πλεξούδες με φέτα, ελιές και πιπεριές

Bαθμολογία: 4.9091
       
 
66 ψήφοι
,

Περιγραφή

Νόστιμη και εύκολη συνταγή για πάρτι και μπουφέ

Πλεξούδες με φέτα, ελιές και πιπεριές
photo: Aleksandra

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 150 γραμ. τριμμένη φέτα
  • 6 κουταλάκια γλυκού πολτό ελιάς
  • 2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Με φωτο , Εύκολο
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Φτιάχνει: 2 πλεξούδες
Κόστος:
(8 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(8 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (8 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 46' (7 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ανοίγετε ένα φύλλο σφολιάτας και το απλώνετε. Βάζετε μπροστά σας την μακριά πλευρά. Το κόβετε κάθετα σε τρεις λωρίδες.
Βήμα 2
2) Αλείφετε κάθε λωρίδα με 1 κουταλάκι πολτό ελιάς. Πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και απλώνετε λίγη φέτα. Κόβετε τις πιπεριές σε 12 λωρίδες και βάζετε 2 λωρίδες στην άκρη κάθε ζύμης.
Βήμα 3
3) Αλείφετε με νερό τις άκρες κάθε λωρίδας ζύμης, τυλίγετε ρολό και πατάτε τις άκρες του ρολό για να κολλήσουν.
Βήμα 4
4) Πιάνετε 3 λωρίδες από τη μια πλευρά και πιέζετε τη ζύμη να κολλήσει. Πλέκετε τις λωρίδες όπως κάνετε με το τσουρέκι. Δηλαδή, πιάνετε εναλλάξ κάθε λωρίδα από τη μία άκρη και τη φέρνετε ανάμεσα στις δύο άλλες.
Βήμα 5
5) Χτυπάτε το αυγό με 1 κουταλιά νερό και αλείφετε τις πλεξούδες.
Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το σουσάμι.
Ψήνετε τις πλεξούδες σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180°C για 1 ώρα περίπου στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για τις πλεξούδες μπορείτε να ψήσετε μόνες τους τις λωρίδες, και μετά να τις κόψετε σε μεριδούλες.

Σχετικές συνταγές

    83 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 11-2-09  
    Πάρα πάρα πολύ νόστιμη πίτα! Πολύ ταιριαστός συνδιασμός γεύσεων και βέβαια πολύ εμφανίσημη. Και αρκετά εύκολη επίσης.
    #
    Σχόλιο από arka, 12-2-09  
    Είναι μια υπέροχη συνταγή, που την έκανα σε τραπέζι την περίοδο των Χριστουγέννων. Την διάβασα στο Gourmet της Ελευθεροτυπίας τον Δεκέμβριο. Πιστεύω πως πρέπει να λέμε για λόγους τυπικούς και την πηγή από την οποία πήραμε την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Cathrina, 12-2-09  
    Τη συνταγη την εγραψα τα Χριστουγεννα στο βιβλιαρακι των συνταγων μου αλλα δεν θυμομουν απο που. Αν προσεξες δεν λεω οτι ειναι δικια μου.Σε ευχαριστω που εσυ εγραψες την πηγη.
    #
    Σχόλιο από τρένα, 15-2-09  
    παρα πολυ καλη!!νοστιμη αρωματικη και
    εντυπωσιακή στην εμφάνιση.συγχαρητήρια
    #
    Σχόλιο από Tweety1, 15-2-09  
    Πολυ ωραια συνταγη, σας την προτεινω ανεπιφυλακτα.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 3-3-09  
    Καλησπερα cathrina, να σε ρωτησω για τις πιπεριες φλωρινης, εγω ξερω αυτες που ειναι σε βαζακι με λαδι και ξυδι, αυτες εννοεις ? ή πρεπει να τις παρω απο τον μαναβι?
    #
    Σχόλιο από Cathrina, 3-3-09  
    Θα τις βρεις ετοιμες σε βαζακι στο Σουπερ Μαρκετ. Εχει πολλα ειδη. Αυτο που εχω εγω γραφει απεξω 'Κόκκινη γλυκια πιπερια ψητη σχαρας'.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 4-3-09  
    Καλημερα cathrina,ευχαριστω πολυ για την απαντηση, προφανως εννοουμε την ιδια. Θα παω στο S/M να δω αν την βρω ετσι οπως ακριβως μου την εγραψες.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 9-3-09  
    Καλημερα cathrina, το σ/κ εφτιαξα την συνταγη σου. Με μια λεξη ΥΠΕΡΟΧΗ!!
    Δεν καταφερα να την κανω πλεξουδα, την εκανα σε τρια μπαστουνια, αλλα και παλι ΥΠΕΡΟΧΗ.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 19-5-09  
    Θε-ϊ-κή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 12-6-09  
    Θελω να κανω την συνταγη για ενα τραπεζι.Επειδη μπερδευτηκα ,λετε κανουμε τις τρεις λωριδες ρολο και μετα τις πλεχουμε κοτσιδα.Πως γινεται αυτο; σιγουρα κατι δεν καταλαβαινω σωστα.μπορει καποιος που το εχει φτιαξει να μου εξηγησει;Σας ευχαριστω ,φαινεται τελεια .θα επιστρεψω σιγουρα με τα πηρουνακια.μπορω να την φτιαξω και να την βαλω στην καταψυξη;
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 12-6-09  
    Ευδοκια ,καλη σου μερα. Ειδα το σχολιο σου κι επειδη την εχω φτιαξει θα προσπαθησω να σε βοηθησω οσο μπορω.Ανοιξε το φυλλο της σφολιτας και βαλε μπροστα σου την στενη πλευρα ,κοψ'την καθετα σε τρια ισα κομματια.Γεμισε το καθε κομματι με την αντιστοιχη γεμιση και καντω οπως κανουμε τις φλογερες.Ετσι σχηματιζονται 3 μπαστουνια τα ενωνεις και τα πλεκεις οπως κανεις και για το τσουρεκι.Ελπιζω να σε βοηθησα.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-6-09  
    Ευδοκία την έφτιαξα προχτές και έχω τραβήξει φωτογραφίες βήμα βήμα. Ελπίζω να σε βοηθήσουν. Τις πίτες μπορείς να τις βάλεις στην κατάψυξη άνετα.
    #
    Σχόλιο από Πανδώρα, 12-6-09  
    Καταπληκτική!!!! Ελαφριά, εύγεστη πίτα.Δεν μπόρεσα να κάνω πλεξούδα αλλά και πάλι έγινε εντυπωσιακή
    #
    Σχόλιο από common, 13-6-09  
    Δεν είχα σφολιάτα αλλά μικρά σφολιατάκια, και έτσι έφτιαξα τη συνταγή σε παραλλαγή μίνι!... Δύσκολο να γίνει η πλεξούδα σε μικρογραφία, γι'αυτό τα πιο πολλά τα έφτιαξα με διπλή πλέξη αντί τριπλή (δηλαδή δύο λωρίδες η κάθε πλεξούδα). Βγήκανε πολύ ωραία. Όσο για τη γέμιση, μιας και δεν είχα πολτό ελιάς, έκοψα στο μούλτι ελιές, τυρί, πιπεριά και ρίγανη, και άλοιψα με αυτό το μίγμα τα σφολιατίνια πριν τα πλέξω. Μπράβο για τη συνταγή και την πρωτότυπη ιδέα παρουσίασης.
    #
    Σχόλιο από chili, 13-6-09  
    την εκανα σημερα (ας οψεται η sitronella που την κερασε στο Κοπιαστε :) ). Ειναι πολυ νοστιμη, αλλα προσωπικα δε μου αρεσε πολυ η γευση της ελιας (γουστα ειναι αυτα!). Μπορει βεβαια να εβαλα κι εγω λιγο παραπανω παστα, who knows! Εν παση περιπτωση, αξιζει να τη δοκιμασει καποιος. Ειναι πολυ ενδιαφερουσα συνταγη!
    #
    Σχόλιο από Cathrina, 16-6-09  
    Χαιρομαι που σας αρεσουν οι πλεξουδες κοριτσια, και ευχαριστω πολυ την Sitronellitsa που την εκανε και την εβαλε βημα βημα.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 17-6-09  
    καλά μόνο απο την εμφάνιση κλεβει καρδιές και απο γεύση ουάου. .....
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 17-6-09  
    Παρα πολυ νοστιμο,το εφτιαξα σε ενα τραπεζι και εγινε αναρπαστο.Σιγουρα 5 πηρουνακια
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 19-8-09  
    φοβερή συνταγή για πιτούλα και πολύ γευστική αλλά και εμφανίσιμη!!!!πραγματικά πολύ πρωτότυπη, φυσικά 5 πιρουνάκια!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    81 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 11-2-09  
    Πάρα πάρα πολύ νόστιμη πίτα! Πολύ ταιριαστός συνδιασμός γεύσεων και βέβαια πολύ εμφανίσημη. Και αρκετά εύκολη επίσης.
    #
    Σχόλιο από arka, 12-2-09  
    Είναι μια υπέροχη συνταγή, που την έκανα σε τραπέζι την περίοδο των Χριστουγέννων. Την διάβασα στο Gourmet της Ελευθεροτυπίας τον Δεκέμβριο. Πιστεύω πως πρέπει να λέμε για λόγους τυπικούς και την πηγή από την οποία πήραμε την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Cathrina, 12-2-09  
    Τη συνταγη την εγραψα τα Χριστουγεννα στο βιβλιαρακι των συνταγων μου αλλα δεν θυμομουν απο που. Αν προσεξες δεν λεω οτι ειναι δικια μου.Σε ευχαριστω που εσυ εγραψες την πηγη.
    #
    Σχόλιο από τρένα, 15-2-09  
    παρα πολυ καλη!!νοστιμη αρωματικη και
    εντυπωσιακή στην εμφάνιση.συγχαρητήρια
    #
    Σχόλιο από Tweety1, 15-2-09  
    Πολυ ωραια συνταγη, σας την προτεινω ανεπιφυλακτα.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 3-3-09  
    Καλησπερα cathrina, να σε ρωτησω για τις πιπεριες φλωρινης, εγω ξερω αυτες που ειναι σε βαζακι με λαδι και ξυδι, αυτες εννοεις ? ή πρεπει να τις παρω απο τον μαναβι?
    #
    Σχόλιο από Cathrina, 3-3-09  
    Θα τις βρεις ετοιμες σε βαζακι στο Σουπερ Μαρκετ. Εχει πολλα ειδη. Αυτο που εχω εγω γραφει απεξω 'Κόκκινη γλυκια πιπερια ψητη σχαρας'.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 4-3-09  
    Καλημερα cathrina,ευχαριστω πολυ για την απαντηση, προφανως εννοουμε την ιδια. Θα παω στο S/M να δω αν την βρω ετσι οπως ακριβως μου την εγραψες.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 9-3-09  
    Καλημερα cathrina, το σ/κ εφτιαξα την συνταγη σου. Με μια λεξη ΥΠΕΡΟΧΗ!!
    Δεν καταφερα να την κανω πλεξουδα, την εκανα σε τρια μπαστουνια, αλλα και παλι ΥΠΕΡΟΧΗ.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 19-5-09  
    Θε-ϊ-κή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 12-6-09  
    Θελω να κανω την συνταγη για ενα τραπεζι.Επειδη μπερδευτηκα ,λετε κανουμε τις τρεις λωριδες ρολο και μετα τις πλεχουμε κοτσιδα.Πως γινεται αυτο; σιγουρα κατι δεν καταλαβαινω σωστα.μπορει καποιος που το εχει φτιαξει να μου εξηγησει;Σας ευχαριστω ,φαινεται τελεια .θα επιστρεψω σιγουρα με τα πηρουνακια.μπορω να την φτιαξω και να την βαλω στην καταψυξη;
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 12-6-09  
    Ευδοκια ,καλη σου μερα. Ειδα το σχολιο σου κι επειδη την εχω φτιαξει θα προσπαθησω να σε βοηθησω οσο μπορω.Ανοιξε το φυλλο της σφολιτας και βαλε μπροστα σου την στενη πλευρα ,κοψ'την καθετα σε τρια ισα κομματια.Γεμισε το καθε κομματι με την αντιστοιχη γεμιση και καντω οπως κανουμε τις φλογερες.Ετσι σχηματιζονται 3 μπαστουνια τα ενωνεις και τα πλεκεις οπως κανεις και για το τσουρεκι.Ελπιζω να σε βοηθησα.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-6-09  
    Ευδοκία την έφτιαξα προχτές και έχω τραβήξει φωτογραφίες βήμα βήμα. Ελπίζω να σε βοηθήσουν. Τις πίτες μπορείς να τις βάλεις στην κατάψυξη άνετα.
    #
    Σχόλιο από Πανδώρα, 12-6-09  
    Καταπληκτική!!!! Ελαφριά, εύγεστη πίτα.Δεν μπόρεσα να κάνω πλεξούδα αλλά και πάλι έγινε εντυπωσιακή
    #
    Σχόλιο από common, 13-6-09  
    Δεν είχα σφολιάτα αλλά μικρά σφολιατάκια, και έτσι έφτιαξα τη συνταγή σε παραλλαγή μίνι!... Δύσκολο να γίνει η πλεξούδα σε μικρογραφία, γι'αυτό τα πιο πολλά τα έφτιαξα με διπλή πλέξη αντί τριπλή (δηλαδή δύο λωρίδες η κάθε πλεξούδα). Βγήκανε πολύ ωραία. Όσο για τη γέμιση, μιας και δεν είχα πολτό ελιάς, έκοψα στο μούλτι ελιές, τυρί, πιπεριά και ρίγανη, και άλοιψα με αυτό το μίγμα τα σφολιατίνια πριν τα πλέξω. Μπράβο για τη συνταγή και την πρωτότυπη ιδέα παρουσίασης.
    #
    Σχόλιο από chili, 13-6-09  
    την εκανα σημερα (ας οψεται η sitronella που την κερασε στο Κοπιαστε :) ). Ειναι πολυ νοστιμη, αλλα προσωπικα δε μου αρεσε πολυ η γευση της ελιας (γουστα ειναι αυτα!). Μπορει βεβαια να εβαλα κι εγω λιγο παραπανω παστα, who knows! Εν παση περιπτωση, αξιζει να τη δοκιμασει καποιος. Ειναι πολυ ενδιαφερουσα συνταγη!
    #
    Σχόλιο από Cathrina, 16-6-09  
    Χαιρομαι που σας αρεσουν οι πλεξουδες κοριτσια, και ευχαριστω πολυ την Sitronellitsa που την εκανε και την εβαλε βημα βημα.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 17-6-09  
    καλά μόνο απο την εμφάνιση κλεβει καρδιές και απο γεύση ουάου. .....
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 17-6-09  
    Παρα πολυ νοστιμο,το εφτιαξα σε ενα τραπεζι και εγινε αναρπαστο.Σιγουρα 5 πηρουνακια
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 19-8-09  
    φοβερή συνταγή για πιτούλα και πολύ γευστική αλλά και εμφανίσιμη!!!!πραγματικά πολύ πρωτότυπη, φυσικά 5 πιρουνάκια!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από bakery, 15-3-11  
    KALISPERA!
    TIN EFTIAKSA K EGO AYTI TIN SYNTAGI ALLA KATI EGINE ME TIN ZIMI K ITAN POLI MALAKIA GIATI OMOS AKRIBOS ETSI TIN EFTIAKSA TIN EGINE OMOS MIPOS MPOREITE NA MOY PEITE?
    #
    Σχόλιο από litsa27, 28-4-15  
    Φαινεται πολυ καλη συνταγη! Αν την ετοιμασω τη μια μερα κ την ψησω την επομενη μερα, λετε να κρατησει ή θα χει προβλημα;

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Πιπερίτσα η καυτερή
    Το να γράψει κανείς λίγα λόγια για την καυτερή ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...
    Ελληνικά τυριά.... μία πρόκληση για τον ουρανίσκο μας!
    Ελάτε να σας ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα και ...
    Αποκριάτικο πάρτυ!
    Τι θα λέγατε να μπούμε σε αποκριάτικο κλίμα; Ας δι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Boufe
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της DIVA_med
    Φαγητα
    Ένα βιβλίο 69 αγαπημένων συνταγών, του/της Elixir
    zumes
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της miakos
    αρτοπαρασκευαστης,πιτες
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της lena 2
    Πίτες
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos