κύρια φωτογραφία συνταγής Πλεξούδες με φέτα, ελιές και πιπεριές
Cathrina
Cathrina @cook_8454697

Νόστιμη και εύκολη συνταγή για πάρτι και μπουφέ

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για τις πλεξούδες μπορείτε να ψήσετε μόνες τους τις λωρίδες, και μετά να τις κόψετε σε μεριδούλες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

46 Minutes
2 πλεξούδες
  1. 1 πακέτο σφολιάτα
  2. 150 γραμ. τριμμένη φέτα
  3. 6 κουταλάκια γλυκού πολτό ελιάς
  4. 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  5. 2 κουτ. σούπας σουσάμι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανοίγετε ένα φύλλο σφολιάτας και το απλώνετε. Βάζετε μπροστά σας την μακριά πλευρά. Το κόβετε κάθετα σε τρεις λωρίδες.

  2. 2

    Αλείφετε κάθε λωρίδα με 1 κουταλάκι πολτό ελιάς. Πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και απλώνετε λίγη φέτα. Κόβετε τις πιπεριές σε 12 λωρίδες και βάζετε 2 λωρίδες στην άκρη κάθε ζύμης.

  3. 3

    Αλείφετε με νερό τις άκρες κάθε λωρίδας ζύμης, τυλίγετε ρολό και πατάτε τις άκρες του ρολό για να κολλήσουν.

  4. 4

    Πιάνετε 3 λωρίδες από τη μια πλευρά και πιέζετε τη ζύμη να κολλήσει. Πλέκετε τις λωρίδες όπως κάνετε με το τσουρέκι. Δηλαδή, πιάνετε εναλλάξ κάθε λωρίδα από τη μία άκρη και τη φέρνετε ανάμεσα στις δύο άλλες.

  5. 5

    Χτυπάτε το αυγό με 1 κουταλιά νερό και αλείφετε τις πλεξούδες.Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το σουσάμι.Ψήνετε τις πλεξούδες σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180°C για 1 ώρα περίπου στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (72)

Sitronella
Sitronella @Sitronella
Πάρα πάρα πολύ νόστιμη πίτα! Πολύ ταιριαστός συνδιασμός γεύσεων και βέβαια πολύ εμφανίσημη. Και αρκετά εύκολη επίσης.

Από

Cathrina
Cathrina @cook_8454697
στις