Πλεξούδες με φέτα, ελιές και πιπεριές
Νόστιμη και εύκολη συνταγή για πάρτι και μπουφέ
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για τις πλεξούδες μπορείτε να ψήσετε μόνες τους τις λωρίδες, και μετά να τις κόψετε σε μεριδούλες.
Υλικά
-
1 πακέτο σφολιάτα
-
150 γραμ. τριμμένη φέτα
-
6 κουταλάκια γλυκού πολτό ελιάς
-
2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
-
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
-
1 αυγό
-
2 κουτ. σούπας σουσάμι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανοίγετε ένα φύλλο σφολιάτας και το απλώνετε. Βάζετε μπροστά σας την μακριά πλευρά. Το κόβετε κάθετα σε τρεις λωρίδες.
-
2
Αλείφετε κάθε λωρίδα με 1 κουταλάκι πολτό ελιάς. Πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και απλώνετε λίγη φέτα. Κόβετε τις πιπεριές σε 12 λωρίδες και βάζετε 2 λωρίδες στην άκρη κάθε ζύμης.
-
3
Αλείφετε με νερό τις άκρες κάθε λωρίδας ζύμης, τυλίγετε ρολό και πατάτε τις άκρες του ρολό για να κολλήσουν.
-
4
Πιάνετε 3 λωρίδες από τη μια πλευρά και πιέζετε τη ζύμη να κολλήσει. Πλέκετε τις λωρίδες όπως κάνετε με το τσουρέκι. Δηλαδή, πιάνετε εναλλάξ κάθε λωρίδα από τη μία άκρη και τη φέρνετε ανάμεσα στις δύο άλλες.
-
5
Χτυπάτε το αυγό με 1 κουταλιά νερό και αλείφετε τις πλεξούδες.Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το σουσάμι.Ψήνετε τις πλεξούδες σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180°C για 1 ώρα περίπου στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου.
Σχόλια (72)