Πλιγούρι με μανιτάρια
Εύκολο, χορταστικό και εξαιρετικά νόστιμο φαγητό, που μπορεί να συνοδεύσει πιάτα με κρέας ή να αποτελέσει και μόνο του κύριο γεύμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια κρέας ή κοτόπουλο ψητό ή κατσαρόλας που περίσσεψε, αξιοποιώντας έτσι τα υπολείμματα και δημιουργώντας ένα καινούργιο, πολύ γευστικό πιάτο.Η βασική συνταγή είναι από το site argiro.gr . Όταν όμως την έφτιαξα, μου πήρε περισσότερα υγρά και περισσότερο χρόνο για να γίνει, γι' αυτό την παραθέτω ελαφρώς διαφοροποιημένη (όπως την έκανα και όχι όπως τη βρήκα γραμμένη).
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 10΄ να πιουν τα υγρά τους.
-
2
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πληγούρι και τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα, να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά ρίχνουμε το ζεστό νερό (σκέτο ή έχοντας διαλύσει μέσα τον κύβο). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι (αν χρησιμοποιήσουμε κύβο, καλό είναι να παραλείψουμε το αλάτι).
-
3
Σιγοβράζουμε για 15΄ περίπου, μέχρι να γίνει σπειρωτό και λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά πασπαλίζουμε τον μαϊντανό.
-
4
Μπορούμε να το σερβίρουμε με τυρί τριμμένο ή με στραγγιστό γιαούρτι (για πιο δροσερή γεύση).
Σχόλια (9)
Κρεμμύδι δεν έβαλα....