Πλοφ - το αρωματικό πιλάφι του Ουζμπεκιστάν
Το πλοφ είναι πιλάφι που έχει καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν.. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τις σταφίδες άμα δεν σας αρέσουν μπορείτε να τις παραλείψετε αλλά ταιριάζουν εξαιρετικά. Αν χρησιμοποιήσετε αρνίσιο κρέας πριν ρίξετε το ρύζι καλό είναι να το βγάλετε από την κατσαρόλα να ρίξετε το ρύζι και να το βάλετε από πάνω, γιατί μπορεί να λιώσει το κρέας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Το φαγητό αυτό γίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Αρχικά βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το κρέας. Το αφήνουμε να εξατμιστούν τα ζουμάκια που θα βγάλει και να τσιγαριστεί.
-
2
Έπειτα ρίχνουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.
-
3
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν και ανακατεύουμε.
-
4
Ρίχνουμε αρκετό νερό να σκεπαστεί το κρέας πολύ και το αφήνουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε λίγο λιγότερο από μία κουταλιά της σούπας αλάτι, το κύμινο, το κόλιανδρο, το σκόρδο και τις σταφίδες και αφήνουμε να βράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
-
5
Αφού μαλακώσει το κρέας, βγάζουμε το σκόρδο και το βάζουμε στην άκρη και ρίχνουμε το ρύζι από πάνω χωρίς όμως να ανακατέψουμε. Προσθέτουμε νερό να σκεπάσει το ρύζι, ρίχνουμε επιπλέον αλάτι (ένα κουταλάκι του γλυκού περίπου), ανακατεύουμε ελάχιστα μόνο το ρύζι να πάει το αλάτι παντού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να γινει το φαγητό και να απορροφηθεί το νεράκι.
-
6
Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο ανακατεύουμε καλά να ενωθεί το ρύζι με τα καρότα και το κρέας και βάζουμε και το σκορδάκι που βρασμένο τρώγεται και είναι υπέροχο.
Σχόλια