Πνιγμένο κοτόπουλο με πιπεριές
Κοτόπουλο με πιπεριές όλων των χρωμάτων βρασμένο σε λευκό κρασί
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες του κοτόπουλου, των μπαχαρικών και του κρασιού πάει ανάλογά με το τι αρέσει στον καθένα. Το πολύ κρασί το βάζω για να κάνει πολύ σάλτσα. Συνοδεύεται με πατάτες, ρύζι ή ότι άλλο θέλετε. Καλή σας όρεξη!
Υλικά
-
2 κοτόπουλα (στήθος, κομμένο σε μικρά κομμάτια)
-
4 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλή)
-
2-3 κρεμμύδια (μεγάλα ή μετρίου μεγέθους)
-
1 μπουκάλι λευκό κρασί
-
λάδι για το τηγάνισμα
-
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
-
αλεύρι για να δέσουμε τη σάλτσα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στα κομμάτια κοτόπουλο αλάτι, πιπέρι και πάπρικα όση θέλει ο καθένας. Τα αλείφουμε με μουστάρδα και τα σκεπάζουμε με το λευκό κρασί (κανόνικα πρέπει να μείνει κάποια ώρα το κοτόπουλο στο κρασί για να μαριναριστέι, αλλά εγώ το αφήνω μέχρι να ετοιμάσω τα υπόλοιπα και πάλι είναι ωραίο.)
-
2
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Τα σοτάρουμε μέχρι να ψηθούν. Τα βγάζουμε απο το τηγάνι.
-
3
Στο ίδιο λάδι ψήνουμε το κοτόπουλό μας. δεν το ξεροψήνουμε γιατί θα το βράσουμε κι όλας μετά.
-
4
Βάζουμε το κοτόπουλο μας και τις πιπεριές με το κρεμμύδι σε ένα τσουκάλι.
-
5
Στο μπόλ που είχε μείνει -αν έμεινε- ζουμί απο το μαρινάρισμα ρίχνουμε κι το υπόλοιπο κρασί, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τα ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε στο τσουκάλι μαζί με τα υπόλοιπα και τα βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το οινόπνευμα του κρασιού.
-
6
Διαλύουμε σε λίγο νερό 1-2 κουταλιές του γλυκού αλεύρι και τις ρίχνουμε στο τσουκάλι.
-
7
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το ζουμί. Αν το ζουμί σας φαίνεται πολύ και δεν δένει, μπορείτε να βάλετε περισσότερο αλέυρι. (Πάντα όμως διαλυμένο σε λίγο νερό)
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια