Πολυάννα-Μιλφέιγ με κρέμα κάστανο
Ένα γλυκό δύο ταχυτήτων, καθώς ουσιαστικά είναι νηστίσιμο αλλά γίνεται και αρτύσιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλυκό γίνεται και αρτύσιμο με τα έτοιμα σφολιατίνια και για σαντιγύ μπορούμε να χτυπήσουμε με γάλα ή να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος. Τη συνταγή την έχω από "Προς τη Νίκη" απλά μείωσα την ποσότητα ζάχαρης και κουβερτούρας γιατί παραείναι γλυκό. Μαρόν γλασέ δε χρησιμοποιώ.
Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτα
-
2 κ.γ. ζάχαρη
-
1 βαζάκι μαρμελάδα κάστανο bon maman ή κάστανα πουρέ
-
80 γρ. ζάχαρη
-
150 γρ. μαργαρίνη
-
1 φλυτζανάκι του καφέ λικέρ
-
100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη ή σοκολάτα σε νιφάδες
-
150 γρ. μαρόν γλασέ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τη σφολιάτα σε 3 ίσα κομμάτια πασπαλίζουμε τα δύο από ένα κουταλάκι ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη ρίχνουμε σιγά-σιγά το λικέρ έπειτα τη μαρμελάδα κάστανο, την κουβερτούρα, τα μαρόν γλασέ λιωμένα στο χέρι (κρατάμε και για διακόσμηση) και τη σαντιγύ.
-
3
Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε τάπερ ή ορθογώνιο τσέρκι απλώνουμε τη μισή κρέμα έπειτα το δεύτερο φύλλο και την υπόλοιπη κρέμα.
-
4
Θρυμματίζουμε το 3ο φύλλο και το σκορπάμε πάνω από την κρέμα.
-
5
Πασπαλίζουμε με άχνη και τα μαρόν γλασέ που κρατήσαμε ολόκληρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)