Πολίτικο ραβανί
Ένα διαφορέτικο ραβανί με καταπληκτική κρέμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μη σας φοβίσει το ότι το μείγμα είναι λίγο και το ταψί ίσως να είναι μεγάλο. Πρέπει το ραβανί να μην είναι πολύ χοντρό.
Υλικά
-
ΡΑΒΑΝΙ
-
3 αυγά
-
1 \2 φλυτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
-
1 \2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
-
3 \4 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
-
1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
150 γρ. ινδοκάρυδο
-
2-3 βανίλιες
-
1 \2 κουτ.γλ. κανέλλα
-
ΣΙΡΟΠΙ
-
700 γρ. ζάχαρη
-
700 γρ. νερό
-
1 ξύλο κανέλλα
-
2 βανίλλιες
-
1 φλούδα πορτοκάλι
-
1 1\2 λίτρο γάλα
-
300 γρ. ζάχαρη
-
110 γρ. νισεστέ η κορν φλάουρ
-
4 αυγά
-
400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφικτή σαντιγύ
-
2 βανίλιες
-
1 \4 κ.γλ. κανέλλα
-
1 φλούδα πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το 1 λίτρο γάλα στην κατσαρόλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά.
-
2
Στο υπόλοιπο 1\2 λίτρο ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τις βανίλλιες, την κανέλλα και τον νισεστέ και τα χτυπάμε καλά.
-
3
Προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά εως ότου γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
-
4
Αδειάζουμε σε ανοξείδωτο μπόλ και ανακατεύουμε ανα διαστήματα για να κρυώσει καλά.
-
5
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το βάζουμε να βράσει για 15 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει.
-
6
Σε άλλο μπόλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο, τις βανίλλιες και στο τέλος το αλεύρι και το ινδοκάρυδο.
-
7
Αδειάζουμε σε ταψί Νο 32, το οποίο έχουμε λαδώσει και ψήνουμε στους 180 για 20 -30 λεπτά.
-
8
Βγάζουμε το ραβανί από το φούρνο και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
-
9
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγύ και την ενσωματώνουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής που φτιάξαμε και που έχει κρυώσει πολύ καλά.
-
10
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το ραβανί και πασπαλίζουμε με κανέλλα.
-
11
Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα.
Σχόλια (2)