Πολίτικος μπακλαβάς της Ελένης
Υγιεινός και νηστίσιμος με πολίτικη γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτή μου την έδωσε η πεθερά της θείας μου που είχε καταγωγή από την Πόλη.
Υλικά
-
400 γρ. καρύδια
-
1 κιλό φύλλο κρούστας
-
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
-
3 κ.σ. ζάχαρη
-
1/2 κ.γ. γαρίφαλλο σκόνη
-
ελαιόλαδο για τα φύλλα
-
Σιρόπι
-
250 γρ. μέλι
-
600 γρ. ζάχαρη
-
500 γρ. νερό
-
1 κ.σ. κονιάκ
-
φλούδα λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε καρύδια, φρυγανιά, ζάχαρη και γαρίφαλλο σκόνη.
-
2
Αρχίζουμε στρώνοντας τέσσερα φύλλα λαδώνοντας τα ένα - ένα. Μετά σε κάθε δεύτερο φύλλο ρίχνουμε και από λίγο μείγμα καρυδιών ώσπου να τελειώσουν τα υλικά κρατώντας τέσσερα φύλλα για το τέλος. Φυσικά τα φύλλα λαδώνονται όλα.
-
3
Κόβουμε τον μπακλαβά σε ό,τι σχέδιο θέλουμε και στο κέντρο βάζουμε ένα γαρίφαλλο.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 170 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
-
5
Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για πέντε λεπτά και σιροπιάζουμε.
-
6
Ζεστός ο μπακλαβάς ζεστό και το σιρόπι.
Σχόλια (21)