hellenn
hellenn @cook_8453849
Αθηνα,Σεπολια,hellas

Υγιεινός και νηστίσιμος με πολίτικη γεύση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή αυτή μου την έδωσε η πεθερά της θείας μου που είχε καταγωγή από την Πόλη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

62 Minutes
ένα ταψί κουζίνας
  1. 400 γρ. καρύδια
  2. 3 κ.σ. ζάχαρη
  3. 1/2 κ.γ. γαρίφαλλο σκόνη
  4. ελαιόλαδο για τα φύλλα
  5. Σιρόπι
  6. 250 γρ. μέλι
  7. 600 γρ. ζάχαρη
  8. 500 γρ. νερό
  9. 1 κ.σ. κονιάκ
  10. φλούδα λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε καρύδια, φρυγανιά, ζάχαρη και γαρίφαλλο σκόνη.

  2. 2

    Αρχίζουμε στρώνοντας τέσσερα φύλλα λαδώνοντας τα ένα - ένα. Μετά σε κάθε δεύτερο φύλλο ρίχνουμε και από λίγο μείγμα καρυδιών ώσπου να τελειώσουν τα υλικά κρατώντας τέσσερα φύλλα για το τέλος. Φυσικά τα φύλλα λαδώνονται όλα.

  3. 3

    Κόβουμε τον μπακλαβά σε ό,τι σχέδιο θέλουμε και στο κέντρο βάζουμε ένα γαρίφαλλο.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 170 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

  5. 5

    Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για πέντε λεπτά και σιροπιάζουμε.

  6. 6

    Ζεστός ο μπακλαβάς ζεστό και το σιρόπι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (21)

dcroula
dcroula @Roula1505
Την ψηφίζω με κλειστά μάτια. Την δοκίμασε ο άντρας μου στη συνάντηση και του άρεσε πάρα πολύ.

Από

hellenn
hellenn @cook_8453849
στις
Αθηνα,Σεπολια,hellas
Είμαι 52 χρονών,.Πουλάω ασημένια κοσμήματα.Είμαι παντρεμένη και έχω γιό 14 χρονών.Τα χόμπι μου ειναι,,ΒΕΛΟΝΑΚΙ.ΚΑΙ Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ(ΕΙΜΑΙ ΓΛΥΚΑΝΤΖΟΥ)
Δες περισσότερα