Πολίτικος χαλβάς
Μια υπέροχη συνταγή σε όσους λατρευουν τον χαλβά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ένα υπέροχο γλυκό που μπορείτε να το συνδιάσετε με πάρα πολλούς τρόπους όπως με παγωτό.
Υλικά
-
200 γρ. βούτυρο
-
100 γρ. κουκουνάρια
-
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
200 γρ. ζάχαρη
-
400 γρ. γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε δυνατή φωτιά βάζουμε το βούτυρο και τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε συνέχεια. Έπειτα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο 1 και βάζουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για 1 ώρα.
-
2
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την ζάχαρη. Πριν αρχίσει να βράζει το γάλα το βγάζουμε και το βάζουμε στο χαλβα ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις αρχίσει να γίνεται κρέμα το βγάζουμε, όταν κοχλάσει είναι έτοιμο.
-
3
Μετά το βγάζουμε από την φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-
4
Μόλις κρυώσει παίρνουμε 2 πιρούνια και το σπιρώνουμε να γίνει σπυρωτό και είναι ετοιμο.
Σχόλια