Πολύχρωμα light μπιφτέκια κοτόπουλου
Εάν κάνετε δίαιτα,εάν προτιμάτε το ελαφρύ αλλά νόστιμο φαγητό αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή είναι η κατάλληλη.Αρέσουν πολύ και στα παιδιά , με μία φέτα τυράκι γίνονται πεντανόστιμα χάμπουργκερ.
Το ψωμί δεν το στύβουμε εντελώς για να μείνουν αφράτα τα μπιφτέκια μας.Το κάρυ πάει πολύ με το κοτόπουλο και του δίνει μία ξεχωριστή γεύση.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στο μπλέντερ την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα μαϊντανό το δυόσμο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το ψωμί βρεγμένο και το μείγμα που πολτοποιήσαμε.
-
2
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ενοποιηθούν, εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
-
3
Το σκεπάζουμε με μία σακούλα τροφίμων και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη 30΄. Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Θα σας βγουν 12 μπιφτέκια περίπου. Τα περνάμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο για να μην κολλάνε κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε στη σχάρα ή στην πλάκα 30΄- 40΄περίπου σε μέτρια θερμοκρασία και τα σερβίρουμε ζεστά.
-
4
Συνοδεύουμε με ρύζι ή με λαχανικά στον ατμό.
Σχόλια (12)