Πολύχρωμη δροσερή σαλάτα με κόκκινα φασόλια
Μία πολύ νόστιμη, εντυπωσιακή και χορταστική σαλάτα που θα γίνει η αγαπημένη σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτείνω να σερβίρετε τη σαλάτα πάνω σε παξιμάδι ή φριγανισμένο ψωμί και να απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα. Αυτή η σαλάτα είναι αποτέλεσμα πειραματισμών δικών μου και της μαμάς μου πάνω σε μια συνταγή που είδαμε στην τηλεόραση και της αλλάξαμε τα φώτα! Μην διστάσετε να ακολουθήσετε το παράδειγμά μας ;-)
Υλικά
-
200 γραμμάρια φασόλια κόκκινα ξερά
-
1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά σε ροδέλες
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 ντομάτα σε κύβους
-
1 αγγούρι σε κύβους
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
2 καρότα τριμμένα
-
3 κουταλιές καλαμπόκι
-
5 ελιές σε φετάκια
-
1/2 κούπας λάδι
-
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
-
1 κουταλιά μουστάρδα
-
Αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα φασόλια να φουσκώσουν για αρκετές ώρες ή απ'το προηγούμενο βράδυ.
-
2
Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν και τα στραγγίζουμε.
-
3
Ανακατεύομε σε ένα βαθύ μπολ τα λαχανικά και τα αλατίζουμε.
-
4
Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το λάδι, το λεμόνι και τη μουστάρδα και περιχύνουμε την σαλάτα.
Σχόλια (12)