κύρια φωτογραφία συνταγής Πολύχρωμη, ελαφριά και σούπερ γευστική Κόκκινη

Πολύχρωμη, ελαφριά και σούπερ γευστική Κόκκινη

24 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
saparidio
saparidio @cook_8458930
Athens,Greece

Βαρεθήκατε τις κλασσικές κόκκινες σάλτσες; Μήπως τα παιδιά σας λέγανε μέχρι πρότινως "ΟΧΙ" στα λαχανικά; Μήπως χρειάζεστε μια πρωτότυπη και γευστική μακαρονάδα στα γρήγορα χωρίς να χάσετε την ώρα σας πάνω από την κατσαρόλα? Τότε αξίζει να δοκιμάσετε την ελαφριά αυτή "ΚΟΚΚΙΝΗ"!!! Απλά προσθέστε όλα τα υλικά και σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για κοτόπουλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κυβάκια γαλοπούλας ή λεπτοκομμένες φέτες γαλοπούλας (στην περίπτωση αυτή δεν τη σοτάρετε, αλλά την προσθέτετε μαζί με την τομάτα, την κονσέρβα, τον πελτέ και το νερό). Για τους πιο καλοφαγάδες (οπότε γίνεται πιο βαριά και πικάντικη), μπορείτε να προσθέσετε χοιρινή πανσέτα (μπέικον), αφού πρώτα το καβουρδίσετε σε ένα τηγανάκι και ακολουθήτε την ίδια διαδικασία όπως και με την γαλοπούλα. Για μακαρόνια ταιριάζει τέλεια με πέννες, ριγκατόνι και αχιβάδες, του πάει όμως γάντι και οποιοδήποτε άλλο είδος νοσταλγήσατε. Το τριμμένο τυρί μπορεί να είναι όποιο είδος έχετε στο ψυγείο σας και χρησιμοποιείτε πάνω από τα μακαρόνια. Ακόμη εάν επιθυμείτε μια γεύση που θα την θυμούνται όλοι, μπορείτε να προσθέσετε και 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί. Και όλοι θα θέλουν να ξαναφάνε μετά την γευστική αυτή "κόκκινη" εμπειρία! Καλή σας όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 άτομα
  1. 1 ώριμη τομάτα
  2. 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη τομάτα
  3. 2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας
  4. 2 στήθη κοτόπουλου
  5. 2-3 σκελίδες σκόρδο
  6. 2 μεγάλα κρεμμύδια
  7. 3-4 κολοκυθάκια μέτρια
  8. 2-3 καρότα
  9. 1-2 μελιτζάνες μέτριες (προαιρετικά)
  10. 2-3 φυλλαράκια βασιλικό
  11. 2 κ.σ. τυρί τριμμένο
  12. ελαιόλαδο
  13. αλάτι
  14. πιπέρι
  15. 1 κ.γ. γλυκειά πάπρικα (προαιρετικά)
  16. 1/2 κ.γ. τσίλι (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει λίγο σωτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και στη συνέχεια το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο και τα κολοκυθάκια (και τα δύο κομμένα σε ροδέλες).

  2. 2

    Στη συνέχεια σοτάρουμε ελαφρά και τα δύο στήθη κοτόπουλου (κομμένα σε μικρές μπουκίτσες) μέχρι να ροδίσουν και προσθέτουμε λεπτοκομμένα τα μανιτάρια και την μελιτζάνα, κομμένη σε μπουκίτσες.

  3. 3

    Προσθέτουμε την φρέσκια τριμμένη τομάτα, την κονσέρβα τον πελτέ και λίγο νερό (περίπου 1-2 ποτήρια με το μάτι).

  4. 4

    Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το τσίλι και την πάπρικα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

  5. 5

    Προσθέτουμε το βασιλικό και το τυρί, ανακατεύουμε, αφήνουμε 1-2 λεπτά και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

saparidio
saparidio @cook_8458930
στις
Athens,Greece