Πολύχρωμο γλυκόξινο ρύζι με λαχανικά
Ένα εύκολο και πολύχρωμο φαγητάκι κατάλληλο και για χορτοφάγους!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα ζουμάκια τους είναι αρκετά για να περιχύσουμε τις μερίδες που θα σερβίρουμε, αν κάποιος επιθυμεί πιο ζουμερή τη σάλτσα από τα λαχανικά, μπορεί να προσθέσει λίγο ελαιόλαδο παραπάνω ;). Σερβίρουμε το ρύζι σε σχήμα αν επιθυμούμε (εγώ χρησιμοποίησα μπολάκια τα οποία αναποδογύρισα στα πιάτα). Πάνω και στο πλάι από το ρύζι σερβίρουμε τα λαχανικά μας και ζουμάκι από τη σάλτσα τους.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το ρύζι όπως κάθε φορά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι μόλις δούμε πως χυλώνει.
-
2
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος σε ένα άλλον σκεύος ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα λαχανικά μας.
-
3
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τη σκελίδα σκόρδο με τις πιπεριές κομμένες σε μέτριες λωρίδες, τα μανιτάρια και το καροτάκι σε ροδέλες.
-
4
Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό τομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την πάπρικα και ανακατεύουμε συνεχώς.
-
5
Επιβλέποντας και το ρύζι μας παράλληλα, παίρνουμε λίγες κουταλιές από το νερό του και προσθέτουμε στα λαχανικά των οποίων τη φωτιά έχουμε κατεβάσει στο μισό.
-
6
Η τελική πινελιά ειναι να προσθέσουμε μία κουταλίτσα μέλι στα λαχανικά μας.
-
7
Μόλις είναι έτοιμο και ο ρύζι και τα λαχανικά, μπορούμε να σερβίρουμε.
Σχόλια (2)